Sinds 1 januari 2025 werken de gemeenten Nederweert en Weert samen in de schuldhulpverlening. Dat betekent dat er door gemeente Nederweert na 10 jaar gefaseerd afscheid wordt genomen van Verder (voorheen PLANgroep) waar lopende trajecten worden voortgezet.
Schuldhulpverlening
Startbijeenkomst
Om de samenwerking te bekrachtigen en om kennis te maken met medewerkers die met, in en voor Nederweert aan de slag gaan, bracht wethouder Carla Dieteren uit Nederweert op 23 januari een bezoek aan de gemeente Weert. Tijdens dit bezoek werd de samenwerking besproken en werd er gezamenlijk vooruit gekeken naar de verdere ontwikkeling van de schuldhulpverlening, met extra aandacht voor preventie en nazorg, en met veel vertrouwen in een succesvolle uitvoering van het gezamenlijke beleid.
Samenwerking
Wethouder Carla Dieteren spreekt van een positieve ontwikkeling: “Door deze samenwerking zetten we nog meer in op preventie, vroegsignalering en nazorg bij schulden. Samen staan we klaar om inwoners te helpen bij het oplossen of voorkomen van schulden. Hiermee zetten we een belangrijke stap naar een financieel gezondere toekomst voor onze inwoners.“
Wethouder Martijn van de Heuvel vult aan: “Met deze samenwerking combineren we onze krachten en expertise om inwoners zo goed mogelijk te ondersteunen. Het aanpakken van financiële problemen gaat verder dan alleen het oplossen van schulden; het draait ook om het creëren van stabiliteit en perspectief. Daar zetten we ons gezamenlijk met volle overtuiging voor in.“
Heb je hulp nodig?
Schuldhulpverlening is bedoeld voor personen of gezinnen die zelf hun schulden niet meer kunnen betalen of schulden willen voorkomen. Lukt het je niet om jouw schulden af te lossen? Dan kun je hulp vragen bij jouw eigen gemeente. Je wordt vervolgens in contact gebracht met medewerkers van schuldhulpverlening.









2 Reacties
Pff met wat ik hoor brengen ze de mensen meer in schulden dan dat ze helpen.tenminste Weert, van Nederweert hoor ik nog niks.
De privatisering van de Gezondheidzorg, het voor een appel en een ei verkopen van nutsbedrijven en een NS en PTT voor nog minder heeft geleidt tot een spectaculaire stijging van veel uitgaven en dan heb ik het nog niet eens gehad over het loslaten van de woningmarkt waar speculanten nu bepalen wat er gebouwd wordt en vooral niet en nu gaan Gemeenten als verlengstuk van een Overheid die ons dit allemaal ingebrokt heeft mensen die hun basisbehoeften niet meer kunnen betalen bijstaan en helpen ? Met wat ? Goede raad ? Betaalbare voorzieningen ? Houdt het maar op betalingsregelingen, dus geen kwijtscheldingen van schulden en al zeker geen schulden aan de Overheid.