Maandag 24 maart was het weer tijd voor Soep & Zo in Nederweert. Er waren twaalf deelnemers aanwezig, waaronder een nieuwe deelnemer: Jan. Van harte welkom, Jan!
Soep & Zo
Romige Franse spitskoolsoep
Op het menu stonden twee soepen. De eerste was een romige Franse spitskoolsoep. Voor deze soep moest flink wat worden gesneden: spitskool, prei, uien en knoflook. Gelukkig hoefde het snijwerk niet al te fijn te zijn, wat het werk iets gemakkelijker maakte. De groenten werden netjes in de juiste volgorde in de soeppan gedaan, gekookt en gepureerd. Tot slot werd de soep op smaak gebracht met mosterd, slagroom en rode peper. Het resultaat: een verrukkelijke soep die goed in de smaak viel.
Chinese tomatensoep
De tweede soep was een Chinese tomatensoep. Deze vergde minder snijwerk, maar wat er gesneden moest worden, moest wel nauwkeurig in julienne worden gedaan. Met behulp van Toos haar rasp lukte dat prima. Ook hier werden de ingrediënten in volgorde toegevoegd: eerst sjalotten en knoflook, daarna tomatenpuree die kort werd ontzuurd, gevolgd door tomatenblokjes, gembersiroop, ketjap manis, julienne gesneden wortels, lente-ui, appelmoes, pulley-kip en taugé. De soep werd gebonden en verder op smaak gebracht met suiker en kruiden.
De deelnemers waren unaniem enthousiast: deze Chinese tomatensoep was zelfs lekkerder dan de bekende versie uit de Chinese keuken.
Tot slot: bedankt voor weer een gezellige middag en graag tot de volgende keer!
Wil je meer informatie of je aanmelden? Stuur een mail naar winkelmolen1964@gmail.com.
1 Reactie
Zitten hieél wat Prèie aan de taofel, smakelijk!