Skip to content

Gevolgen Centrumplan Nederweert

Redactie
3 juni 2015 | 16:09

Advertentie

Centrumplan Wijen 4209De gemeenteraad behandelt aanstaande dinsdag 9 juni een voorstel van het college over het Centrumplan Nederweert. Ter voorbereiding op de raadsvergadering werden maandagavond 1 juni de betrokken ondernemers geïnformeerd door wethouder Mackus.

Centrumplan Nederweert

Het college heeft in eerste instantie ingezet op behoud en optimalisatie van Lambertushof. Dit kan echter alleen als er mogelijkheden zijn voor een duurzame supermarktlocatie. Dit is namelijk de basis waar veel winkels hun bestaansrecht aan ontlenen. Volgens berekening is dit niet haalbaar  en dus kiest het college voor de nieuwe locatie Wijen. Dit betekent dat er tevens een opdracht ligt om te komen tot een alternatieve invulling van de huidige winkel van Jan Linders en mogelijk in de toekomst ook een nieuwe functie van het Lambertushof en omgeving. Samen met de betrokken winkeliers en belanghebbenden zal dit opgepakt worden in het kader van de nog te actualiseren visie uit het Masterplan.

Het masterplan uit 2009 gaat nog uit van twee winkelgebieden. Een aan de Lambertushof en een aan de locatie Wijen Woonwereld. Door de grote veranderingen op winkelgebied zijn twee gebieden niet meer reëel. De winkels in Nederweert liggen al versnipperd en door de toenemende internetverkoop is de behoefte aan extra winkeloppervlak niet aan de orde.

Tijdens een bijeenkomt bij Zaal Centraal werden de plannen besproken met de ondernemers. Het college was voltallig aanwezig. De burgemeester vindt dat het primaat bij de ondernemers ligt. De gemeente kan alleen maar de randvoorwaarde aanpassen. Wijzen naar de overheid dat het slecht gaat met de middenstand is volgens Evers niet van deze tijd. Ondernemers moeten anticiperen, ze moeten als het ware een kameleon zijn in een steeds sneller veranderende wereld. Ze moeten zich aanpassen aan de tijd. De burgemeester realiseert zich dat het een zeer moeilijk besluit is en dat het een utopie is om iedereen tevreden te stellen.

Tijdens de bijeenkomst werd duidelijk dat er weinig voorstanders zijn voor het collegevoorstel. De bestaande ondernemers en vastgoedeigenaren hebben het idee dat ze niet serieus genomen worden. Door de nieuwe locatie, en dus een verplaatsing van supermarkt Jan Linders, wordt het winkelgebied nog meer versnipperd. De gevolgen voor de achterblijvende winkels aan het Lambertushof en de Kerkstraat zijn niet duidelijk in beeld gebracht. Ook de gevolgen van het éénrichtingsverkeer en het weghalen van de parkeerplaatsen worden nog eens duidelijk op tafel gelegd. Vastgoedeigenaar en raadgevers hebben vragen bij de financiële onderbouwing.

De ondernemers en vastgoedeigenaren willen nog voor de raadsvergadering van dinsdag 9 juni alternatieve denkrichtingen aandragen.

Advertentie

29 Reacties

  1. In en in triest , zoals het in onze gemeente gaat met dit college…….

  2. ” Wijzen naar de overheid dat het slecht gaat met de middenstand is volgens Evers niet van deze tijd. ……”

    EVERS is niet van deze tijd. Zelf eenrichting creeeren en parkeerplaatsen weghalen. Slimmerik…

    Opheffen 1 richtingsverkeer, meer parkeerplaatsen IN het centrum, stoppen met dit belachelijke plan en daarna nieuwe gemeenteraad verkiezingen.

    • Juist. Het zoveelste slechte plan van de gemeente Nederweert. Het boerengat met stadse fratsen.

      B&W
      Op de plee
      Doorspoelen en weg ermee

  3. En altijd dat vingertje richting internet winkels, tsss hoe simpel is dat, de meeste vrouwen vinden het gaan naar een schoenenwinkel/ kleding winkel leuk om te doen,een nieuwe ring kopen? Doe je ook liever in een stenen winkel en levensmiddelen en eten afhalen !? Nee dat haal ik liever warm op terwijl ik mijn auto voor de deur van die zaak neer kan zetten, anders is het al lauw voordat ik in de auto ben, last minute een kadootje kopen ! Doe ik niet via internet want dan is het te laat binnen.nee ik heb graag een bruisend centrum , waar je gemakkelijk en snel je spullen kunt halen zonder om te koeten rijden of moeilijk bij de winkels kunt komen,stop met het verschuilen achter internet winkels want dat is in Nederweert niet het probleem, eenrichtings verkeer en te weinig parkeerplek voor de winkeldeuren is het probleem.

  4. in weert kun je nergens je auto voor de deur parkeren. en in someren zijn het eigen parkeerplaatsen zo ook in heythuysen

  5. Ik vind het geen goed plan. Stel dat er inderdaad een nieuwe supermarkt op de Wijen locatie wordt neergezet dan is de volgende stap dat winkels zich, zover dat lukt, in de buurt van het supermarkt-centrum gaan vestigen.
    Dit betekend dat Lambertushof te maken gaat krijgen met leegloop waar niets voor terug komt. Dit proces zal daardoor steeds sneller gaan totdat er uiteindelijk helemaal niets overblijft.
    Andere bestemming voor Jan Linders? Ik ben heel benieuwd waaraan gedacht wordt want ik kan zelf niets verzinnen.

    Er is al te veel commerciële vloeroppervlak in Nederweert. Nederweert is bij uitstek geschikt voor fast-shopping. Even snel wat halen. Daar zou m.i. de nadruk op moeten gaan liggen.. Gooi het pand van Wijen tegen de vlakte en maak er appartementen. Verplaats de parkeerplaats tussen gemeente huis en Pand Wijen naar de plaats waar Wijen nu gevestigd is zodat er 1 centrale parkeerplaats ontstaat.
    Waarom nog meer appartementen? Dit is juist een locatie waar je als senior wil zitten. Op loopafstand van alle faciliteiten.

    • Ja daar zeg jij het helemaal goed , Nederweert was echt een fast shopping gebied. En daarom willen mensen de auto dicht bij de winkel zetten. Even naar het kruidvat, even naar de slager, even iets te snoepen halen bij de toverbal, even eten halen. Door dat eenrichtings verkeer is dat “even” niet meer van toepassing.
      En Oekel, waarom Nederweert vergelijken met Weert,Someren of Heythuysen? Woon ik daar ?Nee dus.

      • Lambertushof loopt toch wel leeg! Of zien jullie huidige te huur en opheffings bordjes niet?
        Dus Floor volgens jou moet de gemeente pand Wijen kopen en er dan parkeerplaatsen van maken? Een heel nuttige investerng. Geld weggooien? Hoe kom je er bij.
        Waarom nog meer parkeerplaatsen? Fatsoenlijke winkels zijn er toch niet. Al wonen we in Nederweert, het is goed winkelen in Someren!

      • In Nederweert ga je niet shoppen, daar ga je boodschappen doen *of “effe wat halen”). Dan is het inderdaad handig dat je je auto gratis en niet al te ver van de winkel kan parkeren.

  6. Parkeerplaatsen erbij..??? Zodat de ambtenaren en Rabobank-personeel welke uit Nederweert komen, aldaar kunnen parkeren? Ze zijn te lui om met de fiets te komen!!

  7. Losstaand van de belerende toon van onze burgervader het volgende:

    Vorig jaar is er drastisch geïnvesteerd in de Kerkstraat/ Lambertushof. De nodige euro’s zijn er gespendeerd aan de herinrichting, het verwijderen van parkeerplaatsen en het eenrichtingsverkeer. Niet op verzoek van, en zeker niet naar wens van de winkeliers en inwoners van Nederweert. Neen, B&W wisten wat goed voor Nederweert was…Het was de bedoeling er een aantrekkelijk centrum van te maken, dat zou bruisen van de activiteiten. Nog geen jaar later serveert B&W de Kerkstraat/ Lambertushof af… Het is tijd voor een nieuw plan!

    Het voltallige college was bij de bijeenkomst in zaal Centraal aanwezig. Echter op het moment dat de alternatieve visies werden voorgedragen, was het voltallige college al gevlogen..

    9 juni kan de gemeenteraad dit plan nog een halt toeroepen, laten we hopen dat ze dat ook doet…

    • Alternatieve visies? Daar zijn we in Nederweert goed in. Rapport hier en rapport daar. Laten we voor Nederweert hopen dat er juist wel een goede invulling komt want met de huidige zaken gaan we de oorlog niet winnen! Aan de andere kant boeien! Het is goed winkelen in Someren!

      • Ga jij maar lekker naar Someren. Voor ff een boodschapje te doen ga je niet eerst kwartier in de auto zitten…

        Nog even en centrum Nederweert is net zo uitgestorven qua winkelfaciliteiten als een dorpje als Ospel / Eind / Ell / etc.

  8. Schoenmaker ( lees burgemeester ) blijf bij je leest………………………………….

  9. Onze eigen ondernemers zijn duidelijk over wat ze willen. Jammer dat het college hen niet hoort. Dit is inmiddels gewoon in Nederweert.
    Hoe zou het er dinsdagavond tijdens de raadsvergadering eruit zien als wij, als inwoners/ en klanten van onze middenstand aan blok hun zouden steunen?
    Zou verdomd leuk uitzien. Toch??
    Het is niet alleen het belang van onze middenstand maar ook ONS belang. Onze middenstand verdiend dit.
    Carpoolplaats, Randweg enz. Burgers brengen prima ideeen aan. Maar nee hoor het College “weet het beter”. Onze burgervader maar roepen dat “burgerparticipatie belangrijk is en dat dit door de bestuurders zeer wordt gewaardeerd”. Of bedoelt hij met Burgerparticipatie dat iedereen vrijwilligerswerk en mantelzorg uit moet voeren, zodat wat ons college aan zorg weg bezuinigt door de burgers op opgelost wordt. Ook dit laatste zou aanvaardbaar zijn als het geld dat er bezuinigd wordt niet verspild zou worden aan de huidige plannen (plan Wijen, carpoolplaats, randweg voor Nederweert (samen goed voor zo’n € 30.000.000,-..
    Waar Nederweert groots in is

    • Good gesproke gerrit. De politiek staat in beter zó ver van de realiteit af… Waanideeën, allemaal. De randweg, het eenrichtingsverkeer, de carpoolplaats (leg die toch op het industrieterrein waar er niemand last van heeft), centrumplan, kanaalboulevard… Allemaal prestigeprojecten waar Jan modaal geen zak aan heeft en hem enkel erg veel belastingcenten kost.

    • Helemaal mee eens Gerrit. Dat gaan/moeten we doen. Plaats een oproep en vraag alle inwoners /klanten om aan blok de middenstand te steunen. Ik weet zeker dat het raadhuisplein er dan verdomt mooi uit zal zien. Het is ook ons belang en onze middenstand verdient dit. Dus beste mensen kom dinsdag 9 juni a.s. om 19.30 uur naar het gemeentehuis en laat u horen. Een zeer bezorgde en verontruste inwoonster. Zij zijn groot en ik ben klein en dat is niet eerlijk o…….nee………

  10. Een onderzoek naar het reilen en zeilen van B&W en college zou ook eens mogen.
    ergens klopt er hier volgens mij niet.
    of ze zijn de weg echt kwijt!!

  11. zoals ik alles moet geloven wordt er bakken met doelloos geld uitgegeven….carpoolstroken, randwegen, gebouwen, kerk- Brugstraat… Met als doel ” hoe worden we als beste jongetje van de klas gevonden”

    Wij als nederweerternaren ( in mijn geval neewieert on Wiels) die wat proberen om nederweert in een positief daglicht te zetten krijgen van onze gemeente een mooie mail met de mededeling dat we niet meer hoeven te rekenen op een (garantie) subsidie voor het organiseren van onze evenementen. Hier zijn ze mee gestopt omdat hier geen budgetten meer voor beschikbaar zijn.

    Goed bezig jongens…….

    • Dat kan toch mooi uit het potje van hondenbelasting.
      Het geld wat dit op brengt word bij lange niet gebruikt waar het voor zou gebruikt zou moeten worden!!

  12. Zou ons bestuur na de vernietigende conclusies eerder deze week, ook in de spiegel kijken……?

  13. Er zal wel flink wat aan de strijkstok blijven hangen van sommige “orkestheren”, op een andere wijze is dit alles niet te verklaren.

  14. What the f*ck? Pakt de middenstand zich samen? Het zou een zegening zijn. Eindelijk dezelfde openings- en sluitingstijden, eindelijk winkels wat dichter bij elkaar, eindelijk samenwerking om de internetconsument terug te winnen, eindelijk samen één visie. Je zou hopen dat er een centrummanager was. Maar wat lees ik verder? Het gaat alleen om verkeer en parkeren voor de deur. Andere argumenten? Sh*t. Te vroeg gejuicht. Waar blijft die visie mensen.

  15. Onkel vergeet het maar, de gemakken van internet zijn niet te evenaren. De middenstand kan zich samen pakken wat ze willen, maar ik denk dat ze beter samen kunnen INpakken.

  16. Dus stoppen maar met de visie, Dr. Bolus en de middenstand laten inpakken. Dat is geen beste toekomst.

  17. Misschien kunnen onze politici, met hun vooruitstrevende detailhandelsvisie , commissarissen worden bij Manfield, Scapino of V&D. Of zelfs in de Raad van Bestuur…….

    • Wat een gezeiver meneer of mevrouw “de volgende generatie” Ga zelf in de politiek i.p.v. alleen maar de politici afzeiken.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00

Advertentie