Skip to content

En de boer… hij schoffelt “geconcentreerd” door

Redactie
4 juni 2015 | 20:00

Advertentie

MaisdoolhofOp een akker aan de rand van natuurgebied Sarsven en de Banen schoffelt Jan rustig, máár geconcentreerd, door. Niet zomaar een akker maar die van IJsboerderij Gommers waar hard gewerkt wordt aan een nieuw en uniek maïsdoolhof. “Je moet je hoofd er goed bijhouden en je precies aan de tekening houden“, aldus Jan Bonte van de Springkussen Fabriek.

En de boer… hij schoffelt door

Het land staat vol met vlaggetjes die de akker opdelen in vierkantjes. Het is een kwestie van goed kijken op de tekening hoeveel en welke rijen maïs er omgeschoffeld moeten worden.

Net als voorgaande jaren is ook dit jaar weer een prachtige doolhof uitgezet. Wim is het eerste jaar begonnen met rechte banen. Vorig jaar hebben ze echter met een speciale techniek gezorgd dat het logo van de IJsboerderij vanuit de lucht gezien ook waarheidsgetrouw werd weergegeven. Ook dit jaar is weer een speciale tekst te zien. “Welke?…  dat zullen we laten zien bij de opening ergens midden juli”, zegt Wim enthousiast. “Het hangt heel erg af van het weer. Morgen 30 graden, een regenbui en de maïs staat een halve meter hoog.” De maïs moet minimaal 1,80 meter hoog zijn voor het doolhof officieel geopend wordt.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie