Skip to content

Recept van de maand: Meergranenkoekjes met amandelen

11 juni 2015 | 12:48

AVEVE_banner-360x300-Recept-juniIedereen leert graag nieuwe smaken kennen. Gelukkig vind je bij AVEVE een uitgebreid gamma aan producten. Ze laten je graag van al dat lekkers proeven, zodat je met een gerust hart – en een gerustgestelde maag – de winkel buiten stapt.

Kom binnen, proef en ontdek heerlijke nieuwigheden. Start to bake – jij bent de bakker!

Recept van de maand: Meergranenkoekjes met amandelen

Een gezond koekje boordevol granen, pitten en zaden met weinig suiker dat ook nog superlekker smaakt? In minder dan een half uurtje bak je verse meergranenkoekjes met amandelen. Ze zijn gezoet met die verrukkelijke blonde cassonadesuiker. Nostalgie troef.

Wil je eenvoudig de stappen volgen? Klik hieronder op “Probeer het uit!” Deze link brengt je naar de speciale bakpagina’s van Aveve.

recept

Wat heb je nodig?

Voor 25 à 30 koekjes

Voor je koekjesdeeg
100 g koude boter
140 g AVEVE Mix voor Prairie
140 g AVEVE Classics Surfina
60 g blonde cassonadesuiker
1 ei
1,5 g bakpoeder
een snuifje zout

Voor de afwerking
1 ei, losgklopt
Dibro amandelschilfer

Bak- en kookbenodigdheden
Bakplaat
Bakpapier
Bakpenseel
Uitsteekvormpjes

Recept stap voor stap

STAP 1
Koekjesdeeg maken
Snij de boter in blokjes. Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen en kneed tot een stevig deeg.
Meergranenkoekjes met amandelen

STAP 2
Wikkel het in huishoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Meergranenkoekjes met amandelen

STAP 3
Verwarm de oven voor op 170°C. Bestuif het werkvlak met bloem (Surfina bijvoorbeeld) en rol het deeg uit tot een dikte van een halve cm.
Meergranenkoekjes met amandelen

STAP 4
Steek koekjes uit met een glas of een uitsteekvormpje. Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg de koekjes op de bakplaat.
Meergranenkoekjes met amandelen

STAP 5
Bestrijk ze met losgeklopt ei en bestrooi ze met amandelschilfers.
Meergranenkoekjes met amandelen

STAP 6
Bak de koekjes 20 à 25 minuten op 170°C.
Meergranenkoekjes met amandelen

TIP
Vervang de blonde cassonadesuiker eens door de donkere variant. Die is iets nadrukkelijker van smaak, maar past ook perfect bij deze koekjes.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

2024_12_22-Sluit-het-jaar-af-met-een-lekker-lange-Peelwandeling-Marijke-Vaes
Eindejaarwandeling vanaf buitencentrum De Pelen
22 december 2024 | 12:00
Foto | Francien Verheijen
Prachtige bloemstukken van Mario en Andre
22 december 2024 | 11:00
2024_12_22-Grote-Kerst-sale-bij-Bloemstyling-t-Roosje
Én extra openingstijden!
22 december 2024 | 10:00
Koopzondag-kerst-2
Samen maken we er een warme, sfeervolle kerst van
22 december 2024 | 9:00

Advertentie