Skip to content

Virtueel Zorghuis past in participatiemaatschappij

Redactie
11 juni 2015 | 9:13

Advertentie

Virtuele zorg NederweertHet Virtueel Zorghuis Weerterland en Cranendonck heeft woensdagavond in het stadhuis van Weert de nieuwe folder gepresenteerd. De Weerter wethouder Paul Sterk zei dat het Zorghuis daadwerkelijk past in de huidige participatiemaatschappij.

Oud-wethouder Mart van de Mortel van Nederweert, die bestuurslid van het Virtueel Zorghuis is, legde uit dat het Zorghuis per cliënt informatie van de zorgverleners verzamelt en in kaart brengt, digitaliseert. Als de cliënt toestemming verleent, kunnen de huisarts, het ziekenhuis, de thuiszorg, de apotheek enz. elkaars gegevens raadplegen. Dat spaart tijd uit, omdat er niet meer heen en weer gebeld hoeft te worden om aan informatie te komen.

Daarnaast is er de Cliëntenvereniging, die regelaars inzet om de gegevens van de cliënt in de computer in te voeren en het systeem aan de cliënt uit te leggen. Van de Mortel benadrukte dat een regelaar geen zorg verleent, maar zorgt dat de cliënt de goede zorg krijgt. De regelaar fungeert als vraagbaak voor de cliënt. Oud-huisarts Tjeu Rietjens zei dat regelaars vaak als eersten signalen van de cliënt kunnen overbrengen naar de zorgverlener. Volgens hem bevordert het digitale systeem de samenwerking tussen zorgverleners onderling en met de cliënt.

Het Virtueel Zorghuis en de Cliëntenvereniging werken uitsluitend met vrijwilligers.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie