Skip to content

Raad besluit nieuwe visie voor centrum te maken

Redactie
16 juni 2015 | 22:19

Advertentie

raadsvergadering centrumplanDe gemeenteraad van Nederweert heeft dinsdagavond besloten om een nieuwe detailhandelsvisie te schrijven voor het centrum van Nederweert. Hiertoe hebben alle fracties, na twee schorsingen, gezamenlijke een amendement ingediend.

De huidige plannen zijn gebaseerd op een visie van een Masterplan uit 2009. Dit plan en de visie over het centrum hierin voldoen niet meer aan de huidige tijd. Alle fracties vinden dat er een nieuwe detailhandelsvisie gemaakt moet worden samen met de ondernemers, belanghebbenden en inwoners van Nederweert. De nieuwe visie moet toekomstbestendig zijn. Bestaande rapporten en visie worden meegenomen als bouwstenen en nieuwe bouwstenen kunnen worden toegevoegd.

Nog voor de zomervakantie wordt een start gemaakt met de nieuwe visie. In de zomer kan dan gewerkt worden aan een eerste concept. Als alles voorspoedig verloopt, zal de nieuwe detailhandelsvisie voor het einde van het jaar beschikbaar zijn.

Tijdens de raadsvergadering hebben 7 persoon gebruik gemaakt van het spreekrecht. Allen waren tegen het voorstel van het college om de visie omtrent het centrumplan dusdanig aan te passen dat de lokatie Wijen ontwikkeld zou kunnen worden. Het voorstel had weinig tot geen draagvlak bij de ondernemers en vastgoed eigenaren uit het centrum van Nederweert. Onder leiding van Stan Heerschap van de Jumbo zijn er bijna 100 handtekeningen van ondernemers en vastgoedeigenaren tegen de verplaatsing van de Jan Linders naar de locatie Wijen opgehaald. Deze handtekeningen hebben ze vergezeld van een brief ingediend tijdens de raadsvergadering.

Advertentie

20 Reacties

  1. Verstandig besluit!

    Misschien dat een nieuw Masterplan ook nieuw licht laat schijnen op wel/niet noodzaak van randweg.

    • Hè Yoppie,

      Hou nou eens op over de Randweg! Het nut en noodzaak van de randweg is allang bewezen, de discussie zou nu moeten gaan over de inpassing en het minimaliseren van verkeerstoename op bestaande wegen en geluidsoverlast. (Zonder een NIMBY – instelling aub)

      Maar dit topic gaat helemaal niet over de randweg maar over het centrumplan. Een dossier waarin het college aantoont echt wel te luisteren naar de raad en de mening de meerderheid van de inwoners en bereid is zaken aan te passen of te herzien.

      En niet alleen maar op het pluche zit om haar eigen zin door te drijven zoals een aantal zwartgallige JAN stemmers op deze site steeds beweert.

      • Beste Tieske, Ben in hart en nieren een echte VVD’er. Altijd geweest. En zal ik ook blijven ook. Wens je nog een fijne zonnige dag. Hoop dat ik je tot nadenken aangezet heb.

      • He Tieske,

        De randweg maakt ook deel uit het Masterplan. Dus zo’n rare redenatie is het niet dat ook de randweg opnieuw bekeken kan worden gezien de grote weerstand van de burgers.

        Ik vind het trouwens knap dat je aan een gebruikersnaam kunt zien wie een JAN-stemmer is;-)

      • Hé Tieske,

        Zoals Rob ook aangeeft maakt de randweg ook deel uit van het Masterplan. Overigens vind ik het knap, dat jij aan mijn reactie zou kunnen opmaken of ik voor- of tegenstander ben (NIMBY: komt ie in mijn tuin dan…?) en alsof ik JAN-ner zou zijn. Dit doet helemaal niet ter zake in mijn reactie.
        “Dan zul jij wel een CDA-er in hart en nieren zijn of in de raad zitten”!

        Overigens als nut en noodzaak zijn aangetoond, dan zie ik graag de bewijzen van jou. Als het zoveel voordelen oplevert voor provincie Limburg en Brabant en Nederweert e.o.: waarom betaalt Brabant dan niet mee?

      • Tieske zie jij ooit een wethouder of de burgemeester een ronde maken door Nederweert? en dan bedoel ik rand bebouwde kom. Ik zie ze alleen als er een schuttersfeest in Nederweert zou zijn,verder zie ik hun nooit. Als ze nu eens de straat op gaan en gaan luisteren wat de mensen van Nederweert over hun dorp denken dan denk ik dat er veel plannen van hun een grote streep door gaan. Hier zijn ze van harte welkom om op de koffie te komen. Dan weten ze meteen wat ze beter kunnen terugdraaien voordat het te laat is.

  2. Hierbij wil ik mijn complimenten uitspreken voor alle betrokkenen. Het is voor alle partijen van het grootste belang om evenwichtige en toekomstbestendige keuzes te maken. Het initiatief van de ondernemers en vastgoedeigenaren verdient een compliment. De keuze die vandaag gemaakt is, is een toonbeeld van democratie. Een maandje meer bedenktijd kan het verschil maken.
    Ik voeg er nog aan toe dat alles wat krimpt uiteindelijk terug gaat naar de kern, de oorsprong van het ontstaan.
    Misschien is dat in Nederweert wel de waterpomp die vorig jaar zo feestelijk heropend is.
    Ik wens iedereen die in dit proces betrokken is of wordt, veel wijsheid en creativiteit toe.
    Samen komen we er wel uit.
    Succes

    • Beste René, Wat omschrijf jij dat mooi. Kan niet anders zeggen. Fijne dag. Zonnige groetjes, Sybiella

      • Det heet René van zien moôder georven,

        Hieël schoeên verwoord René

  3. een mooi overleg. De Raad (CDA&VVD) heeft eindelijk in gezien dat een keer luisteren naar de burgers belangrijk is.
    Zouden ze een voorbeeld aan JAN genomen hebben??
    Ondernemers zijn hoopvol. Samen met de ondernemers aan de slag. Goede zaak, maar laten we hopen dat de gemeente de “kracht” heeft om naar de ondernemers te blijven luisteren en samenwerken en niet uiteindelijk toch weer hun eigen zin door duwt.
    Yoppie je hebt helemaal gelijk. Nu ook de Randweg goed onder de loep nemen. De uitbater van De Treff zit flink in de knel. Maar……………………hij zeker niet alleen. Veel inwoners van de kern en de mensen in het buitengebied zitten in hetzelfde schuitje. Wat dat betreft is De Treff het voorbeeld. Veel mensen weten niet dat hun hetzelfde lot te wachten staat dan De Treff.
    En inderdaad “nut en noodzaak” niet aan getoond. Dus WEG met de RANDWEG.

    • Heel mooi gezegd Anja, Geen Randweg en ook geen Carpoolplaats daar moeten ze ook eens echt naar gaan kijken,want er moet een speelveldje waar jonge kinderen graag spelen/speelde en daar moet de gemeente met hun tengels vanaf blijven.

  4. Blijkbaar wil de raad in sommige gevallen wel luisteren en erkennen, dat kennis/inzicht ingehaald kan zijn door tijd c.q. voortschrijdend inzicht. Om wat voor redenen dan ook. Mooi zo! Samenwerken / samen nadenken over wat goed is voor Nederweert / Nederweertenaren kan ik alleen maar toejuichen.

    Ook voor de randweg is alleen gekeken naar mogelijke alternatieven, maar niet meer teruggegrepen op de keuze c.q. argumenten van toen en of deze nu nog gelden? Meten is weten!

  5. Ik hoorde gisteren dat meer dan 200 mensen zich bij de woningbouwvereniging zich hadden laten inschrijven voor een seniorenwoning alleen in Nederweertdorp.
    Dus als er een nieuw plan komt voor het centrum , hoop ik dat ze daar ook rekening mee houden,met name omdat in plan Wijen ook sociale huurappartementen gepland stonden en daar is in N’weertdorp zoal een tekort aan

    • Das mooi Ton, maar de woningvereniging heeft nog niet eens geld voor 1 ouderenwoning, laat staan 200. De sociale huurwoningen/appartementen die er zijn worden voor een groot deel gebruikt om asielzoekers te huisvesten…
      En Tieske: het nut en de noodzaak van de randweg is nog nooit bewezen. Integendeel, het officiële onderzoek wat in opdracht van de gemeente is gedaan toont aan dat de randweg totaal overbodig is. B&w wil gewoon koste wat kost een randweg.
      De jan stemmers wordt verweten dat ze nooit met alternatieven komen en alleen maar tegen alles zijn. Wat mij betreft is GEEN randweg ook een alternatief. Het geld wat daarmee bespaard wordt kan gebruikt worden voor de sociale huurwoningen van Ton…

      • Waar haal jij al die wijsheid vandaan Flupke. Beetje lastig om objectief te blijven als er van alles word geroepen, kan ik jou feiten ergens terug vinden? zo niet laten we ons AUB bij de echte feiten houden en geen verzinsels hier neer schrijven.

      • wat die asielzoekers betreft daar heb je gelijk in flupke .

  6. Door de vergrijzing worden de wachtlijsten in de zorgcentra alleen maar groter, hierdoor kunnen mensen uit Nederweert vaak niet meer in hun eigen dorp blijven wonen. Op de plek van Wijen , RABO en het gemeentehuis ( bij Weert ? ), bouwen we een mooi ouderencentrum, huisjes voor ouderen. en een parkje. Blijf met je vingers van het ondernemen af, daar hebben bestuurders geen verstand van. Het geld voor dit plan kunnen we besparen, door met enkele ingrepen de nieuwe randweg overbodig te maken. 1) Maak een rotonde bij de Hulsenweg 2) Fietsers de randweg over laten steken via een brug of een tunnel. 3) Rotonde bij MC Donalds met een weg richting Pannenweg, waardoor die rare weg met slecht afgestelde stoplichten ter hoogte van het Total tankstation kan komen te vervallen. Met deze ingrepen zal de doorstroming vele malen beter zijn, en houden we heel veel geld over. Dit kunnen we eventueel gaan gebruiken voor een multifunctioneel activiteitencentrum. Ouderen, ondernemers, automobilisten, cultuurliefhebbers, fietsers, natuurliefhebbers, etc…., alleen maar winnaars !! En we houden heel veel geld over, de gemeentelijke belastingen kunnen ook nog eens omlaag…….

  7. Mooi dat er iets verandert / of niet?
    Hier zet ik toch mijn ???? bij.
    Bestaande rapporten en visie worden meegenomen als bouwstenen en nieuwe bouwstenen kunnen worden toegevoegd.
    Wij zullen het zien!

  8. KOOLRAAP LOF
    SCHORSENEREN EN PREI
    …….AMEN……


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie