Skip to content

Gezond snacken Bi-j Angelien

Glendi
21 juni 2015 | 15:11

Advertentie

Angelien Snijders Cafetaria dInd-j  4440Angelien Snijders, eigenaresse van Cafetaria d’Ind-j in Nederweert-Eind, wil met haar passie verder dan gewoon ‘de snack’. Wie last heeft van een voedselallergie of voedselintolerantie, moet vaak veel laten staan. Met een gluten- of lactose-intolerantie moet je immers goed uitkijken wat je wel en niet kunt eten. Vooral snacks moeten het daardoor ontgelden.

Cafetaria d’Indj

Als het aan Angelien Snijders ligt, is dat voorgoed verleden tijd. Met de producten van VA Foods kan iedereen eindelijk weer snacks eten. “Het idee achter verantwoorde snacks ontstond 3 jaar geleden”, vertelt Groenen oprichter van VA Foods aan tafel bij Angelien. “Mijn moeder heeft een lactose-intolerantie en dat bracht de nodige beperkingen met zich mee. In restaurants wordt vaak geen rekening gehouden met voedselallergieën. En veel producten in supermarkten vallen ook af omdat ze verkeerde ingrediënten bevatten. Ik besloot daarom zelf aan de slag te gaan. Zo wil ik het mogelijk maken dat ook personen met een voedselovergevoeligheid zonder moeite lekker kunnen eten.” Angelien sluit zich hierbij aan: “Steeds vaker krijgen wij de vraag in onze zaak om hier verantwoord in mee te gaan. Wij hebben onze keuken volledig vernieuwd en aangepast bij de overname om te voldoen aan alle eisen anno 2015 waardoor wij alle producten volgens de gestelde eisen kunnen bereiden.”

Angelien SnijdersDe producten van VA Foods zijn in meerdere opzichten gezond en verantwoord. Groenen: “We leveren kroketten, bitterballen, ragouts, frikadellen en bami schijven. Dat zijn producten die op het eerste gezicht niet gezond lijken. Onze producten voldoen echter aan de VITAL 2-norm. Ze zijn dus gezond én veilig. Waaruit dat blijkt? Onze producten bevatten geen gluten, lactose, noten, koriander, peulvruchten, smaakversterkers, kleurstoffen of andere allergenen.” Lachend: “Je zal regelmatig moeten uitleggen dat snacks ook zonder al die ongezonde ingrediënten nog lekker zijn.”

Dat laatste kan Angelien beamen. Zij verkoopt sinds kort de producten van VA Foods. “Geregeld krijgen wij klanten met een voedselallergie en ik weet hoe moeilijk het is om dan verantwoorde snacks te vinden. Met de producten van VA Foods hebben we een prima oplossing. Ik vind het een gat in de markt!” Angeliens motivatie: “De snacks zijn vol van smaak én gezonder dan andere snacks. Steeds meer mensen willen gezonder eten, zonder E-nummers, kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Ze zijn dus niet alleen een oplossing voor mensen met een voedselallergie, maar voor iedereen die gezond wil eten!”

Advertentie

6 Reacties

  1. Super….als cafetaria zijnde om daar rekening mee te houden. Ook wij Zaal van Nieuwenhoven sluiten ons hier volledig bij aan. Onze gast met een voedselallergie mag het aan niets ontbreken.

  2. Waarom is mijn reactie (vraag) verwijderd?

    • @Mushanga We zijn bezig geweest met optimalisatie van de website. Hierbij is jou reactie verloren gegaan. De menu kaart staat nog niet online op http://www.cafetaria-dindj.nl.
      Van de VA foods zijn er nu rund en groente kroketten, frikandellen en bamischijf zover ik weet.

  3. Oké, dankje Harold.

    Ik had de menukaart gevonden op hun eigen site, maar niets over de speciale snacks.
    Ik weet dus niet welke snacks, of alle snacks, verkocht worden.

    Het zou voor mij handig zijn om via internet thuis uit te pluizen wat ik wel of niet ervan kan eten. Dan moet ik echt alle ingrediënten weten, een heel gedoe iedere keer.

    In ieder geval een heel goed initiatief!

    • Dankje Harold,
      Handige site, staan ingrediënten in én de verkooppunten.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
28 september 2024 | 9:00
Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30

Advertentie