Skip to content

Topafsluiting KERNgezond Nederweert

Redactie
19 juni 2015 | 15:27

Advertentie

KG Nederweert Afs1Op vrijdag 19 juni stond de zevende en daarmee de laatste activiteiten van KERNgezond Nederweert voor dit schooljaar op het programma. In en rondom Nederweert-Eind vond de slotactiviteit plaats voor de KERNgezond-leerlingen van de Kerneel, Budschop, de Bongerd, de Zonnehof, de Tweesprong en de Klimop.

Tijdens de opening werd nog eenmaal de prijs voor de foto van de maand uitgereikt. Deze keer mochten Hiske en Lonne van de Klimop een mooie trofee in ontvangst nemen voor hun foto. Na de opening werd snel gestart met de activiteiten. De KERNgezond-kinderen kregen een rondleiding bij Eynderhoof, gingen spellen en sporten in het centrum van Nedeweert-Eind en op de Houtsberg.

kerngezond vlaai bakken EynderhoofBij Eynderhoof kregen de leerlingen een rondleiding verzorgt door een drietal vrijwilligers. Hier zagen de kinderen hoe het er vroeger aan toe ging. Ze leerden hoe er vroegen meel gemaakt werd, hoe brood, vlaai en koekjes gebakken werden, hoe men stroop maakte en hoe men honing wint. Bij Eynderhoof wordt dit nog steeds op traditionele wijze gedaan.

In het centrum gingen de kinderen aan de slag met verschillende samenwerkingspellen en sporten. Zo kwamen touwtrekken, een appel-estafette, speed 4 en het tegel-spel aan bod. Bij de Houtsberg kregen de leerlingen een bootcamp en in het bos gingen ze vlag veroveren. Ondanks dat het zonnetje zich bijna niet heeft laten zien, hebben de kinderen een leuke en sportieve morgen gehad.

Dit was alweer de laatste KERNgezond activiteit van dit schooljaar. Tijdens KERNgezond zijn de kinderen bewust gemaakt van het belang gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag. Aan de reacties die de kinderen gedurende het schooljaar gaven blijkt dat dit goed gelukt is. Volgend schooljaar gaan dan ook een nieuwe lichting kinderen aan de slag met KERNgezond.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie