Skip to content

Tafeltje-dek-je: “Het gemak is me heel veel waard!”

Redactie
20 juni 2015 | 13:00

Advertentie

tafeltje dekjeMevrouw Beerens uit Ospel krijgt al jaren haar warme maaltijd thuisgebracht door vrijwilligers van Tafeltje-dek-je. “Vroeger kookte ik met heel veel plezier, maar nu gaat dat helaas niet meer”, vertelt mevrouw Beerens (91). “Ik had een groot gezin met 6 meiden en 2 jongens, allemaal goede eters. Mijn pannenkoeken waren favoriet!” Mevrouw Beerens is een van de deelnemers van Tafeltje-dek-je in de regio Ospel/Nederweert. Sinds 4 jaar worden de warme maaltijden die hier worden bezorgd, bereid door Sint Jozef Wonen en Zorg uit Meijel. Een enthousiaste groep vrijwilligers brengt de maaltijden rond.

Op feestdagen altijd iets extra’s
Het eten smaakt altijd heerlijk en het is lekker warm, ik kijk er iedere dag naar uit. Bovendien zit er op feestdagen altijd iets extra’s bij”, gaat mevrouw Beerens verder. “Voor ons als kinderen is het een hele zorg minder dat we weten dat ze goed en warm eten krijgt”, vult haar dochter haar aan. De heer Verdonschot is een van de vrijwilligers die de maaltijden rondbrengt. “Het geeft veel voldoening als je ziet hoe de mensen reageren en genieten van lekker eten. Je bouwt echt een band op met zowel de deelnemers van Tafeltje-dek-je als met de andere vrijwilligers. Voordat we onze ronde gaan rijden, drinken we samen een kop koffie bij Sint Jozef in Meijel. Eén keer per jaar is er bovendien een gezellige vrijwilligersavond.”

Zeven dagen in de week een warme maaltijd op tafel
Sint Jozef Wonen en Zorg verzorgt voor een groot aantal senioren in Meijel, Neerkant, Ospel en Nederweert Tafeltje-dek-je. Elke dag, ook in het weekend, brengen onze vrijwilligers een warme 3-gangenmaaltijd bij de mensen thuis”, aldus Anja Aartsen, Manager Facilitair en Ondersteuning van de Meijelse zorgonderneming. “Deze maaltijdservice is een voorziening waar we trots op zijn. Inmiddels koken wij voor zo’n 80 deelnemers van Tafeltje-dek-je. De koks in onze keuken koken echt met passie en dat proef je. Onlangs hielden wij een enquête onder de deelnemers. Als totaalcijfer scoorden we een dikke 8!”

Tafeltje-dek-je iets voor jou?
Je kunt gebruik maken van deze maaltijdservice van één tot zeven dagen per week. Is Tafeltje-dek-je wellicht een oplossing voor je of bent je geïnteresseerd om als vrijwilliger voor Tafeltje-dek-je te rijden? Voor meer informatie kijkt u op www.sintjozefwonenenzorg.nl of u belt met het zorgcentrum in Meijel: 077 – 46 67 878.

Foto: v.l.n.r. mevrouw Beerens en vrijwilliger de heer Verdonschot

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30
Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00

Advertentie