Skip to content

T-rijbewijs ingevoerd, en nu?

Redactie
1 juli 2015 | 14:58

Advertentie

tractor nederweert ospelVanaf woensdag 1 juli is het T-rijbewijs ingevoerd in Nederland. Deze categorie geldt voor het rijden op de openbare weg met land- en bosbouwtrekkers (LBT) en motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS). “Het is belangrijk voor een plattelandsgemeente als Nederweert met een groot buitengebied en veel agrarische bedrijvigheid. De belangrijkste reden voor de invoering van het T-rijbewijs is het verbeteren van de verkeersveiligheid.” aldus wijkagent Ivo Kwantes. Er gebeuren relatief veel ongelukken met Landbouw- of bosbouwtrekkers (LBT’s) en motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS’en), waarbij vooral andere weggebruikers zoals voetgangers en fietsers gevaar lopen.

De invoering van het T-rijbewijs moet de rijvaardigheid van de bestuurders verbeteren. De verwachting is dat het verkeer veiliger wordt omdat bestuurders van LBT’s en MMBS’en beter weten hoe ze veilig aan het verkeer kunnen deelnemen.

B-rijbewijs
Ik heb mijn B-rijbewijs. Moet ik mijn T-rijbwijs halen?
Heb je een geldig autorijbewijs met afgiftedatum van voor 1 juli 2015 en ben je minimaal 18 jaar? Dan krijg je tussen 1 juli 2015 en 1 juli 2025 het T-rijbewijs automatisch bijgeschreven bij de eerstvolgende vernieuwing van je rijbewijs. Tot die tijd mag je met je autorijbewijs een landbouw- of bosbouwtrekker (LBT) en motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS) besturen op de openbare weg in Nederland. Behaal je na 1 juli 2015 je B-rijbewijs dan moet je dus apart een T-rijbewijs halen.

Trekkercertificaat
Ik heb een trekkercertificaat, maar geen B-rijbewijs. Moet ik mijn T-rijbewijs halen?
Nee, tot 1 juli 2016 kun je het trekkercertificaat omwisselen voor een T-rijbewijs. Vanaf 1 juli 2016 is het trekkercertificaat niet meer geldig en kan het niet meer worden omgewisseld voor een T-rijbewijs. Je zal dan examen moeten doen om het T-rijbewijs te halen.

Meer informatie via www.cbr.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00
Mariabeeld gevel Martinuskerk
Gerestaureerde Mariabeeld wordt ingezegend
27 september 2024 | 8:00
Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04

Advertentie