Skip to content

Social media op de werkvloer

Glendi
18 juli 2015 | 15:05

Advertentie

Angelique CarisPling…… Voor werkgevers is het funest als werknemers tijdens werktijd actief zijn op social media. Je wordt tenslotte betaald om de arbeid te verrichten waarvoor je bent aangenomen.  Sommige bedrijven hebben al een social media beleid, hierin wordt het gebruik tijdens werktijd volledig verboden.

Tijden veranderen

Toch vraag ik mij af of een totaal verbod op de werkvloer wel mogelijk is. Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone, ga je die ook verbieden? Toch zie ik de voordelen van social media. Je kunt er je bedrijf promoten of bewust bouwen aan je organisatie imago. Tevreden medewerkers doen positieve uitingen, wat ook weer zorgt voor een beter imago.

De tijden veranderen. Waarom social media niet integreren in je beleid? Is social media wat vroeger de telefoon was, toen deze zijn intrede had gedaan? Is het niet zo dat werk en privé steeds meer in elkaar verweven raken? Speelt plezier in het werk niet een steeds grotere rol?

 

Advertentie

1 Reactie

  1. Leuk stuk. Uit onderzoek blijkt vaak dat soms wat leuke afleiding tussendoor over de gehele dag gemeten juist betere prestaties oplevert. De aandachtsspanne van de gemiddelde werknemer is immers geen acht uur…
    Uit de rechtspraak blijkt overigens ook duidelijk dat een totaalverbod op het gebruik van social media onder werktijd juridisch niet houdbaar is (laat staan praktisch haalbaar).


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie