Skip to content

PvdA; Stop verdere stallenbouw in Nederweert

Redactie
21 juli 2015 | 17:22

Advertentie

PVDA NederweertVolgens het CBS komen wij, de inwoners van de gemeente Nederweert, op de eerste plaats. Een zéér dubieuze eerste plaats vindt PvdA Nederweert. Naast iedere inwoner van Nederweert staan namelijk 207 dieren.

stallenbouw in Nederweert

Natuurlijk, met onze uitstekende landbouwkennis realiseren we grote megastallen. Tevens realiseren we echter mest, fijnstof, stank en kans op ziektes bij mensen. Na de ellende van de Q-koorts, veroorzaakt door geiten, is onlangs gebleken dat meer dan 50 % van de varkens besmet is met het Hepatitis-E virus (waardoor inmiddels al enkele honderden mensen in Nederland ziek zijn geworden). In Nederweert zou dat dan voor 117.000 varkens gelden. De burger van Nederweert blijft zitten met een vervuilde bodem en vervuild grondwater en het zicht op een buitengebied dat steeds meer op één groot industrieterrein gaat lijken. Grote industriële loodsen tot wel 15 meter hoog en met een omvang van 2,5 hectare, veel en zwaar vrachtverkeer op buitenwegen die daar niet geschikt voor zijn. De losse stukken natuur waar we zo trots op zijn, zoals de Grote Peel, het Sarsven en de Banen, zijn zwaar aangetast door het jarenlang neerdalen van stikstof uit de mest. De minister poogt vanaf 1 juli 2015 dit te verminderen door een strengere uitstootaanpak, de PAS genoemd. Echter, ze geeft zelf al toe dat, zélfs met deze aanpak, de komende vijf jaar geen verbeteringen te verwachten zijn, ondanks moderne luchtwassers en andere technieken. De enige oplossing is een sterke afname van de hoeveelheid vee.

Antoinette Knoets , statenlid in Brabant, vertelde onlangs op een provinciale PvdA bijeenkomst over een reeks maatregelen in Brabant die aldaar een véél strengere regelgeving hebben verwezenlijkt. “In Limburg mag nog heel veel. Véél te véél!” Haar verhaal was  verhelderend! Er is een lange weg te gaan! Dat deze weg gegaan wordt is in het belang van de volksgezondheid.

Als strengere regels hier uitblijven, dan laat zich raden waar de aanvragen uit den lande voor (nóg meer) megastallen binnen blijven stromen! PvdA Nederweert wil (helaas als enige partij) paal en perk hieraan stellen! “Werk aan de winkel mét een stappenplan en mét actie!!” Burgers van Nederweert… we hebben u nodig! Laat ons sámen een vuist maken naar de overheden die deze uitbreidingen nog steeds mogelijk maken. Neem gerust contact op met onze raadsleden, mvaas1@upcmail.nl of mariafrenken@hotmail.com Voor een gezond en prettig Nederweert.

Advertentie

17 Reacties

  1. Partij voor de afbraak/allochtonen/asociale

    Jullie vergeten voor het gemak wel even dat deze boeren belasting betalen, werkgelegenheid verschaffen.
    Alles waar jullie voor pleiten kost geld.
    Ik ben al gaan werken met mijn 16 na de mavo, mag al door tot mijn 67 en als jullie alles maar wegpesten wat werkt, betaald en werkgelegenheid verschaft wil het zeggen dat ik dadelijk mag gaan werken tot mijn 75?

    Ga je maar eens inzetten voor andere dingen.
    Inbraken/overvallen door Multi culti marrokaken.
    Transport, tuinbouw en bouw waar mensen jaren werkten maar nu overbodig zijn omdat ze niet voor 5 euro per uur kunnen werken zoals de moelander wel doet.
    Niet kunnen omdat de auto niet meer te betalen is door de belastingen, waar we in een dorp zonder fatsoenlijk OV toch wel gebruik van moeten maken.
    De zorgpremie die te duur is, veel te duur. En echt niet te duur door de lucht bij de boeren want de slechte lucht komt nog altijd uit het roergebied enz. De stress of we wel een baan hebben, help ontslagen met 50, wat nu? Eigen huis, shit nergens recht op…en laten we de hypotheekrente ook nog maar wegpakken van die rijke stinkerds met een huis van 250,000
    En laten we de duizenden die de hand op houden hier maar de Nederlandse taal nooit gaan spreken nog maar niet benoemen maar wel een leven lang onderhouden moeten worden.

    beste PVDa
    Ga eerst wat doen aan dingen die nu veel harder nodig zijn om ons land weer op orde te krijgen.

    Groetjes,
    Een burger in het buitengebied die geen last heeft van stank of welke manier ook van de boeren.
    Maar heerlijk geniet van de rust hier in ons mooie Nederweert na een harde dag werken.

    • Toe was het stil.ik denk hier zit wel pvda die daar antwoord op kan geven..

    • Dus omdat jij een dropout bent geweest en je tot je 67e zink moet scheppen, moeten de mensen die wel een carriere hebben maar dit voor lief nemen?

    • Hoi Burger in het buitengebied,

      Omdat u een muilezel bent, bent u oninteressant voor de arbeidsmarkt, u hoeft niet bang te zijn dat u tot uw 67ste jaar hoeft te werken, aangezien u dan niet gewild meer bent.

      U kwijnt dan weg in de bijstand, zult witbrood met pindakaas van de Aldi als avondmaal verorberen en zult slechts Schultenbrau kunnen kopen om in uw alcoholisme te voorzien.

      Ik wens u het beste,

      Gegroet zijn de gezegenden!

  2. Ik ben het in veel dingen met je eens burger. De werkgelegenheid waar de boeren voor zorgen wordt echter voor een groot deel ingevuld met goedkope oostblokkers. Daar hebben de Nederweertenaren niet zoveel aan. Daarbij ligt bijvoorbeeld Roermond dichter bij het ruhrgebied dan Nederweert. Ook hebben ze daar meer verkeer dan hier. Toch is de luchtkwaliteit daar beter… rara waar ligt dat aan? Ik heb niks tegen boeren, die horen er ook bij. Ik heb wel wat tegen de enorme hoeveelheid en omvang van de stallen die de laatste jaren hier gebouwd worden. Er zijn nog maar heel weinig plekken in onze gemeente waar je niet tegen éen of meerdere (mega) stallen aan kijkt.

  3. Nou Flupke ik ben het niet helemaal met jou eens. Die ”Burger uit het buiten gebied” had beter na zijn Mavo door kunnen leren want daar heeft niet veel opgestoken van hoe de wereld in elkaar zit. Ook heb ik het idee dat zijn ogen vol zitten met materie die de sluitspieren van de varkens van zijn buurman passeert zijn. Daarbij krijg ik ook het idee dat hij bedwelmd is door de lucht uit de stallen (luchtwassers) van zijn buurman. Wat hem ook helpt is om een goede krant te kopen (geen Telegraaf) die hem helpt om anders naar de maatschappij te kijken.
    Dat hij een prutser is en door moet werken tot zijn 75 zegt veel over hem zelf. Hij heeft nog nooit een cent af gedragen aan zijn pensioen. Ik denk ook niet dat hij deze 75 jaar zal halen in het buiten gebied want het is schrikbarend als je leest hoe hoog de fijn stof waarden zijn.
    Maar Flupke , ik hoop wel dat die burger uit het buiten gebied het goed gaat en een gezegende leeftijd haalt en dat hij nog lang mag snuiven van de ongefilterde kippen en varkens stank.
    Beste Flupke even terug komen op die werkeloze moelanders, multi culturelen Marrokanen die onze taal niet spreken, en ander werkschuw tuig die het minimum loon verdienen en daarbij het werk afnemen van onze Burger uit het buitengebied” geeft aan dat zijn prestaties en inzet niet meer waard zijn dan 5 eur.
    Als ik deze Burger in moet schatten dan heb we het hier over een christen waar zelfs het CDA haar tenen bij krult. Sterker nog , als boer zou ik mij schamen om zo’n burger naast mij te hebben wonen.
    Dus PVDA jullie zijn goed bezig voor de burgers in zowel het buiten gebied als wel in de woonkernen en geef ons de zuivere lucht wat vanzelf sprekend is.

    De groeten Gerard 1 op een betere en gezonde lucht

    Maan en Maria ga zo door

    • Beste Gerarrd
      Ooit bedacht dat je door kunt klimmen en studeren op je werk?
      Nee natuurlijk niet.
      Maar alle onzin die pvda aandraagt zal allemaal betaald moeten worden.
      En zoals jij je bericht verder schrijft over mij, met al die niet kloppende aannames zegt iets over jou mentaliteit en daar wil ik me gelukkig niet aan meten.

      Fijne dag nog

  4. @ de PVDA:

    Tuurlijk hebben jullie een Punt, uitbreiding op deze schaal kunnen niet onbeperkt doorgaan. Zorg echter wel dat je verhaal op de juiste manier is opgesteld.

    Het gaat nl. al fout in de eerste regel na de inleiding:
    “Natuurlijk, met onze uitstekende landbouwkennis realiseren we grote megastallen.”
    Voor het realiseren en bedrijven van megastallen heeft men “veeteelt Kennis” nodig. Dat heeft niets met landbouw van doen.

    • Roy,

      Veehouderij maakt onderdeel uit van het grotere begrip ‘landbouw’. Net zoals akkerbouw en en tuinbouw dat doen….

  5. Ik vindt dat de P.V.D.A. veel noten op haar zang heeft voor zo”n splinter partij. Alle varkens- en kippenbedrijven produceren op een legale manier zonder subsidie heerlijk voedsel. Dat de P.V.D.A. deze mensen zwart maakt met een aantal onzin stellingen vindt ik diep triest, Daar komt bij dat ze illegale in nederland wel een boterham gunnen.

    • Beste Hanna,

      Het is in deze zinsopbouw illegalen, in plaats van illegale,
      omdat u laagopgeleid bent, maakt u dit soort fouten,
      vermoedelijk heeft Nederland meer aan de gemiddelde illegale (ja juist, hier wel), dan aan u,

      Tabee!

    • Dit noem ik, proberen goedkoop te scoren!
      Verder geen inhoud.
      Tabee

  6. Beste Burger

    Inderdaad, ik heb een fijne dag gehad.
    Gezien jou reactie is mijn schrijven bij jou aangekomen en heeft indruk gemaakt. Leuk te lezen dat je flink geklommen bent maar dat je daarna helaas een flinke val hebt gemaakt. Ik hoop van harte dat het nog goed gaat komen. Die opmerking van mij dat je door moet werken tot je 75 jaar was eigenlijk een grapje want dit is ook niet leuk voor jouw collega’s dat ze nog zolang opgescheept zijn met jou.
    Ondertussen zie ik dat jou zus Hanna ook wakker is geworden en dat ook zij iets heeft tegen illegalen. Dat zij de PVDA een splinterpartij vind is haar goed recht, maar deze partij kan wel flink prikken.

    Groeten Gerard 1

    • Dat vallen moet dan nog gaan gebeuren.

      Maar ik denk zomaar dat er hier een hoop pvd-afbraak stemmers zijn omdat ze graag de hand ophouden en helemaal geen baan hebben.
      En dan begrijp ik wel dat je voor die partij stemt.
      Maar vergeet niet, zonder belastingbetalers is het geld om de uitkering van te trekken toch eens op.
      Dus ook zonder die boer.

    • Gewoon ook alle PVDA ers het land uitschoppen. En Ernesto voorop.

  7. Nederlandse lucht, water en bodem zijn het vieste van heel Europa……….Ondanks dat NL tot de rijkere landen van Europa behoort, beschermen we onze leefomgeving minder goed dan de andere Europese landen. Luchtverontreiniging staat in de top 3 van veroorzakers van ziekte en sterfte in Nederland, samen met roken en overgewicht. Over de laatste twee factoren kun je zelf grote invloed uitoefenen, het inademen van vervuilde lucht is echter een noodzakelijk kwaad. Door het inademen van vervuilde lucht heb je meer kans op ernstige ziektes zoals longaandoeningen, kanker en hart- en vaatziekten. Kinderen en oudere mensen zijn hier extra kwetsbaar voor. Eenieder zal zijn voor of tegenargumenten hebben, daarvoor mijn respect. We kunnen echter mijn inziens niet voorbij gaan aan de vele risico`s waaraan we onze volgende generatie blootstellen. Kom op voor de belangen van Uw kinderen en kleinkinderen, zij verdienen een schone lucht !

  8. Vandaag in het nieuws , rundertuberculose ontdekt in Belgisch Limburg………..Politiek in Nederweert, trek aub eindelijk eens de juiste conclusies !


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00
Mariabeeld gevel Martinuskerk
Gerestaureerde Mariabeeld wordt ingezegend
27 september 2024 | 8:00
Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04

Advertentie