Skip to content

Men- en ruiternetwerk krijgt vorm

Redactie
27 juli 2015 | 13:42

Advertentie

Bijeenkomst Men- en Ruiterpaden Nederweert (10)Eind maart is een nieuw wandelnetwerk in Nederweert geopend. Iedereen kan via knooppunten een wandeling samenstellen. Honderden wandelaars hebben al een ommetje gemaakt of een langere route gelopen. Op korte termijn rolt de gemeente ook een men- en ruiternetwerk uit.

Wandelroutenetwerk
Zelf een wandelroute uitstippelen over het 175 km lange netwerk van Nederweert. Dat kan heel eenvoudig bij een van de vele informatieborden. Inmiddels staan er 22 borden verspreid over de gemeente: 8 als officieel startpunt in de openbare ruimte en 14 bij diverse horecaondernemers. Een route kan ook uitgezet worden met behulp van de wandelkaart. Die is te koop in de webshop van VVV-Midden-Limburg en een groot aantal horecazaken. Tenslotte is er nog een digitale routeplanner op de website van VVV Midden-Limburg.

Men- en ruiterpaden
Het wandelnetwerk kwam tot stand dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers uit de kernen. Met de werkgroepen is afgesproken dat er dit jaar een aantal themawandelingen worden uitgezet. Ook daar worden kaarten van gemaakt. Intussen zijn gemeentelijk projectleider Coen Janssen en Martijn van Vegchel van de Plattelandscoöperatie bezig met het opzetten van een netwerk van men- en ruiterpaden.

Puntjes op de i
In maart vond een eerste informatiebijeenkomst plaats voor ruiters en menners. De plannen zijn toen gepresenteerd en iedereen kon opmerkingen over de routes geven. Daarna zijn de routes met betrokken partijen en omliggende gemeenten besproken. “We zijn nu gekomen tot een definitief knooppuntennetwerk aan men- en ruiterroutes”, aldus Van Vegchel. Het resultaat is in juni aan de ruiters gepresenteerd tijdens een bijeenkomst in de Dorpsherberg in Ospel. Daar zijn ook de laatste puntjes op de i gezet.

Aansluiten
Volgens Coen Janssen wordt het een aantrekkelijk netwerk dat aansluit op routes van omliggende gemeenten. Het ruiternetwerk is ongeveer 90 km lang binnen onze gemeentegrenzen en sluit aan op de gemeenten Weert, Leudal, Cranendonck en Someren. “De komende maanden worden de markeringen aangebracht. Daarvoor gebruiken we ook de palen van het wandelnetwerk. Zo proberen we verrommeling van het buitengebied zoveel mogelijk tegen te gaan. Zodra het netwerk klaar is, laten we dat uiteraard weten”, aldus Janssen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie