Skip to content

Mantelzorg: Tineke & Chris uit Nederweert

Redactie
25 augustus 2015 | 12:00

Advertentie

Tineke en Chris VerstappenMantelzorgers zorgen steeds vaker langdurig voor een zieke partner, kind, vader, moeder, buur of vriend. Ze kiezen er zelf niet voor om te gaan zorgen, het overkomt ze, 24 uur per dag, zeven dagen in de week, een heel jaar lang. Nooit meer zomaar de deur uit kunnen lopen… Hoe mooi zou het zijn als iemand de zorg voor één dag overneemt?

In ‘Verborgen Verlangens‘, een serie op L1 TV gemaakt door Beeldwerk TV in samenwerking met De Zorggroep, nemen ze de mantelzorger één dag mee, om een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan.

Tineke zorgt voor Chris

Al heel jong is Chris Verstappen geconfronteerd met de ziekte MS. Op latere leeftijd heeft hij ook nog darmkanker gehad, waar hij een blijvend stoma aan over heeft gehouden. Tineke zorgt voor Chris en heeft hier een complete dagtaak aan. De verhoudingen in hun relatie zijn veranderd, Tineke is naast echtgenote nu ook mantelzorger. Het gezamenlijke sociale leven is er nauwelijks meer. Verborgen Verlangens neemt Tineke mee voor een heerlijk verwendagje. Ze heeft alle zorgen van thuis even helemaal los kunnen laten. (aflevering 12)

Chris is op 12 juli jl. overleden.

Dit is een bijdrage van Steunpunt Mantelzorg in Nederweert. Bij vragen kun je contact opnemen met mantelzorgconsulente Sabinje Corstjens. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06-43349475 of via email: sabinje.corstjens@dezorggroep.nl. Tevens kun je terecht tijdens het inloopspreekuur op donderdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur in het Groene Kruisgebouw, Kapelaniestraat 3 in Nederweert.

Advertentie

4 Reacties

  1. Heel veel respect voor jou Tineke!

  2. Absoluut veul respect veur Tineke joa, enorm sterke vrouw !!!

  3. Wauw Tineke, wat een indrukwekkend en mooi filmpje.
    Als iemand het verdiend heeft ben jij het wel na zo veel jaren zorgen voor Chris.

  4. In goede en in kwade dagen,
    in ziekte en gezondheid,
    al de seizoenen van het leven…
    Ontroerend om dit te zien.
    Alle waardering en respect!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30
Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00

Advertentie