Skip to content

Renovatie plantsoenen Nederweert

Redactie
14 augustus 2015 | 7:50

Advertentie

Gemeentehuis halfstok 4353Ieder jaar renoveert en vormt de gemeente Nederweert een aantal plantsoenen om. Ook dit najaar is dat het geval. De komende weken vinden de voorbereidende werkzaamheden plaats voor het realiseren van de plantsoenen.

Renovatie plantsoenen

In de loop van het jaar is er geïnventariseerd welke plantsoenen in aanmerking komen voor renovatie of omvorming. Hierbij wordt gekeken naar de functionaliteit en vitaliteit van de aanwezige beplanting of het gras. Ook de vraag of de aanwezige beplanting nog goed te onderhouden is speelt een rol.

Na het afwegen van deze factoren wordt besloten welke plantvakken in aanmerking komen voor renovatie of omvorming. Vanaf komende week start de aannemer met het rooien van de geselecteerde beplantingsvakken. Op meerdere plekken wordt de beplanting omgevormd naar gazon.

Locaties:

Knipsel

 

Advertentie

7 Reacties

  1. Gemeente Nederweert is “slimmer “dan Leudal. De kaalslag gebeurt hier geruisloos. Een bezuiniging voor de aanleg van de Randweg ??

  2. Als je in Heibloem en in andere kerkdorpen van de gemeente Leudal de openbare groenvoorzieningen bekijkt, dan zie je dat Nederweert het heel goed doet. Of je nu in Leveroy of in Ospeldijk woont, het ziet er allemaal voortreffelijk uit.
    En die randweg is hard nodig, want het is een crime om van Budschop naar Nederweert te rijden. Trouwen rechts voor de brug is ook een openbare groenvoorziening die je qua schoonheid en verzorging in heel Leudal nergens ziet.

    • Ik wil niet lullig zijn, maar met de nieuwe randweg kom je echt niet beter van budschop het dorp in… het eenrichtingsverkeer en het stoplicht blijft, dus ik zie voordeel niet

  3. Misschien ook eens kijken op de kruisstraat in Eind.
    Het plantzoen voor mijn huis ligt er al 30 jaar het zelfde erbij.
    Met zwerf afval, kadavers van duiven en muizen en ander rotzooi.

  4. Tja, als het even kan halen we er alles bij.
    Ook ik kan wel ergens een groenstrook benoemen waar het niet altijd even netjes is.
    Weten we wat de totale kosten zijn voor de gemeente Nederweert aan jaarlijks onderhoud.?
    In de groenstrook voor mijn huis ligt ook wel eens wat, ik raap het op en gooi het op straat, ik bedoel in mijn container.
    Als alle inwoners hier en daar een klein beetje doen maakt dit echt wel verschil, of blijven we maar rondbazuinen dat de groenstrook voor mijn huis ook wel eens opgeknapt mag worden.?
    Is dit al ooit aangegeven bij de gemeente.?
    Wat zijn we toch goed om steeds aan te geven wat er niet deugt, maar “we” doen er niets aan.
    Het is goed dat gemeente geregeld bekijkt of er links of rechts aanpassingen nodig zijn met het oog op onnodige onkosten.
    Misschien een tip voor de gemeente, meet de percelen welke voorheen groenstrook waren en nu door aanwonenden zijn gehuurd of gekocht eens op. Er zijn door de tijd diverse mensen een gedeelte van de bestaande groenstroken als eigendom gaan zien. Ze hebben hier stukken van verhard en/of afscheidingen op gemeentegrond geplaatst zodat hun perceel weer net iets groter werd.
    Wordt dit overigens ook meegenomen in de O.Z.B..?

  5. 20.000.000,- uitgeven voor iets waar Nederweert meer overlast dan voordeel van heeft! Het meeste geld is “een sigaar uit eigen doos”

    Weten we nog hoe het is gegaan? Eerst heeft Nederweert samen met andere gemeenten (GMOL)een pot. Nederweert heeft hier ongeveer 4 000000,- in gestopt. Hierna mocht ieder gemeente plannen/projecten indienen. Nederweert heeft op het laatst pas een project ingediend (Randweg). Dit is goed gekeurd. De GMOL betalen 5000000,- (eigen geld gemeente terug) Nederweert betaald zelf nog een keer 5000000,- provincie betaald 10.000,-. Bijkomende extra kosten worden minimaal 5000000,- voor Nederweert. Nederweert betaald uiteindelijk 15.000000,- voor een weg die niet van de gemeente maar van de provincie is en waar voor Nederweert meer lasten als voordelen aanzitten.

    Voor deze “prima deal” moet veel groen weg, maar dit zal helaas pas het begin zijn. B&W zijn nu al zeer terughoudend in het geven van openheid mbt de financien.
    Hier moeten veel groen voor weg!

  6. Het groen gaat toch niet weg, het wordt juist herplant of er komt ander groen voor in de plaats. Bijvoorbeeld gras, of die leuke paarse plantjes zoals in Ospeldijk. En dat is 100 keer mooier dan die lelijke, stugge struiken die er nu staan. Het wordt dus verbeterd.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Weekblad voor Nederweert 2024
Nu online!
3 oktober 2024 | 12:00
2024_10_03 Kermis Weert vuurwerk afsluiting woensdagavond - Johan Horst-15
Het was een bijzonder kermisjaar voor Weert
3 oktober 2024 | 9:25
Limco 01
Wandeling begint bij Antje van de Statie
3 oktober 2024 | 7:15

Advertentie