Skip to content

Ondernemers Oelemarkt op de vingers getikt

Redactie
19 augustus 2015 | 17:35

Advertentie

Oelemarkt WeertTijdens het “Zoë-mer Fieëst” op 7 en 8 augustus 2015 hebben de horeca-ondernemers op de Oelemarkt in Weert zich niet aan alle voorschriften van de vergunning gehouden, aldus de gemeente Weert. Hierdoor is de openbare orde en veiligheid in het gedrang geweest.

Ondernemers Oelemarkt op de vingers getikt

Het is niet de eerste keer dat bij een evenement op de Oelemarkt afspraken niet zijn nagekomen. De gemeente scherpt daarom de procedure rond het organiseren van evenementen op de Oelemarkt aan. Dat heeft de gemeente de ondernemers vandaag per brief laten weten.

Op 30 juni 2015 is bij de gemeente een eerste verzoek om toestemming voor het organiseren van het “Zoë-mer Fieëst” ontvangen. Deze aanvraag was onvolledig en niet tijdig ingediend. Na diverse verzoeken van de gemeente zijn op 5 augustus, twee dagen vóór het evenement, de ontbrekende gegevens aangereikt. Burgemeester Heijmans: “Dit stelt de gemeente voor een enorm dilemma: vergunning of niet, de gemeente blijft verantwoordelijk voor de veiligheid. We hadden de vergunning kunnen weigeren met als risico mogelijke onrust omdat het feest niet door zou gaan of het risico dat bezoekers toch komen en je daar geen goed plan onder hebt liggen. De andere optie is toch een vergunning verlenen en daar ‘last minute’ proberen nog alle voorwaarden voor in orde te krijgen.” Voor de laatste optie is gekozen maar daarmee was de voorbereiding, en naar nu blijkt de uitvoering, verre van optimaal.

Aangescherpte procedure
Toekomstige aanvragen voor evenementen op de Oelemarkt dienen volledig en minimaal 8 weken voor aanvang van het evenement aangevraagd te worden. Aanvragen die niet volledig en tijdig worden ingediend, worden niet meer behandeld. Het organiseren van evenementen zonder toestemming is uiteraard niet toegestaan. De termijn van 8 weken geeft de gemeente de gelegenheid om tijdig en zorgvuldig een besluit te nemen. Voor een groter evenement is dat nodig i.v.m. het toetsen van de brandveiligheid, vluchtwegen, geluidsoverlast, organiseren van noodzakelijke politiecapaciteit, maximaal aantal bezoekers, constructieveiligheid van eventuele tenten etc. Burgemeester Heijmans: “Ik reken op de onvoorwaardelijke medewerking van de ondernemers. Een veilig en bruisend uitgaansleven op de Oelemarkt is immers ook in hun belang.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33

Advertentie