Skip to content

Dien nu zienswijzen in op Randweg Nederweert

3 september 2015 | 22:57

Randweg Nederweert N266Donderdagavond hield de provincie Limburg een informatiebijeenkomst over de de Randweg N266 in de Pinnenhof in Nederweert. De avond was vooral bedoeld om de inwoners van Nederweert en zeker ook de belanghebbenden te informeren over hoe het nu verder gaat.

Zienswijzen indienen

Belangrijkste punt van de avond is misschien wel dat er vanaf morgen (4 september) zienswijzen ingediend kunnen worden op de Ontwerp-Structuurvisie Randweg N266 Nederweert. Het is een uitwerking van de rapporten die hebben geleid tot het gekozen voorkeursalternatief.

Randweg Nederweert

Op de kaart is een “dikke darm” te zien op de plek waar de Randweg ongeveer moet komen te liggen. Het is een lijn met een marge 100 meter naar links en 100 meter naar rechts. Hierop kan iedereen vanaf nu tot 15 oktober zijn of haar zienswijze indienen. De belanghebbenden kunnen nog inbreng geven op de wensen en maatregelen in de vorm van zogenaamde keukentafelgesprekken. Groepen of individuele belanghebbenden kunnen in gesprek met de projectgroep. Dit dient als input voor het vervolg.

Bij de aanwezigen in de zaal leven nog veel vragen. Ondanks dat er door de discussieleider voldoende ruimte werd gegeven, waren de antwoorden niet altijd naar tevredenheid. Voor meer detailvragen werd al snel verwezen naar de vier gesprekspunten in de zaal. “Het voorkeursalternatief gaat verder uitgewerkt worden. De andere alternatieven zijn van tafel. De randweg komt ongeveer in dit gebied, of hij komt er niet. ” aldus Giel van Eck.

De projectgroep gaat nu aan de slag om te bepalen waar de weg precies komt te liggen. Er wordt gekeken naar knelpunten en waar het eventueel te krap wordt. Ze gaan kijken of er panden opgekocht moeten worden of dat de weg er omheen kan. De verkeersmaatregelen op de Randweg zelf maar ook van het onderliggende verkeersnet in Nederweert worden bekeken en verder uitgewerkt. Dit wordt in het eerste kwartaal van 2016 uitgewerkt inclusief een meer gedetailleerde kostenraming.

Peter Stokbroeks van Fietscafé De Treff in Nederweert geeft aan dat hij er inmiddels wel vanuit gaat dat de Randweg er gaat komen. Op de vraag wanneer de weg dan eindelijk klaar zal zijn, bleef het antwoord even uit. “Er zitten nog heel veel onzekerheden in de verschillende procedures. Als alles meezit, zou in 2019 de eerste schop de grond ik kunnen en zou de Randweg ergens in 2020 geopend kunnen worden, dit kan ook eind 2020 zijn.”

Hier vind je alle stukken behorende bij de Structuurvisie Randweg Nederweert.

Advertentie

39 Reacties

  1. “Het voorkeursalternatief gaat verder uitgewerkt worden. De andere alternatieven zijn van tafel. De randweg komt ongeveer in dit gebied, of hij komt er niet. ” aldus Giel van Eck.

    Dan moeten we er alles aan doen als Nederweertenaren dat hij er NIET komt, want van alle opties die er waren is dit voorkeursalternatief het slechtste wat er is voor Nederweert. Dit alternatief zou alleen werken als het geen verkeer van en naar Helmond zou hoeven te verwerken.
    Ook zou dit de kernen Nederweert en Budschop moeten verbinden, dus met deze weg alleen zijn we nog niet klaar: er komt dus ook nog een brug over het kanaal ter hoogte van het nieuwe aansluitingspunt.

  2. Nou B.
    Schiet los in het bos 🙂

  3. Om de kernen beter met elkaar te verbinden, had men beter het geld wat de verbreding van brug 15 heeft gekost, kunnen besteden aan een nieuwe brug ter hoogte van de Chinees. Op deze manier hadden de Budschoppers een veel betere verbinding met Nederweert gehad. Zeker als het éénrichtingsverkeer in de Kerkstraat andersom was gebleven.
    Wat dat betreft zit er maar weinig visie in de gemeenteraad. Het lijkt die van Weert wel.

  4. Een dikke darm die 100 meter naar links of naar rechts kan………Een tovertruc uit de hoge hoed, het scheppen van hoop. Ditzelfde gebeurd met de opmerking, “of hij komt er niet “. Bij de vorige verkiezingen heeft deze coalitie in de kern fors verlies geleden, en juist over deze mensen gaat het. Als je in een van onze randgemeenten woont, is het gemakkelijk oordelen. Ik zou het onderzoek van het winkelcentrumplan even afwachten, ik verwacht dat de gehele verkeerstructuur in het dorp op de schop zal moeten. Nederweert bloedt anders dood………..

  5. Als ik de vragen en reacties gisteravond hoor lijkt het erop dat veelburgers van Nederweert zich al min of meer hebben neergelegd bij de komst van deze dikke darm door ons buitengebied. Maar dit is nog lang niet definitief!!! Als burgers mogen we nu pas schieten op het plan-MER. Dit plan ligt al een jaar op de plank waardoor het lijkt alsof alles in kannen en kruiken zit.
    Ik vind het ronduit schandalig hoe gemeente en provincie de burgers behandeld. We worden niet serieus genomen. Ze denken ons aan het lijntje te houden met uitspraken als ‘Dat weten we nog niet’ en ‘Dat gaan we de komende periode uitzoeken….’. De spreker namens provincie wist nondeju niet waar Budschop lag?????
    BURGERS VERENIGT U TEGEN DEZE RANDWEG IN PLAATS VAN NU AL MEE TE DENKEN IN ZOGENOEMDE MITIGERENDE MAATREGELEN

  6. Alleen jammer dat ‘t blijkbaar nog 4 jaar duurt alvorens hij er ligt …
    Tijd en geld verknoeien aan onzinnige procedures .

  7. Asfalteren maar heeft 1 heel goed punt; dat de omwonenden ruim gecompenseerd moeten worden. Alleen juist dat punt zie ik nergens in de stukken en het budget terug, toch typisch….

  8. Als ze de rechtse rode streep doen dan moeten er woningen in een buurt gesloopt worden en daar zitten die bewoners echt niet op te wachten, het beste tracé is in dit geval een parallelweg aan de A2 te koppelen met afslagen en ver buiten Nederweert een kromming te maken richting Helmond te maken. En misschien heb ik de beste oplossing en dat is geen weg en de mensen die van en naar Helmond moeten om te laten rijden via de A2 en de A67, dan is iedereen klaar met het gezeik en er is geen weg. Als ik de tekening moet geloven dan krijg ik er gegarandeerd veel overlast van. Ik zie al slapeloze nachten in de toekomst komen van een weg die ze willen maken, waar ik het nut niet van zie. Het verkeer van Helmond moet gewoon via de A2 rijden en niet door de N266 wat er wel gebeurd.

  9. Wat mij opvalt is dat de raadsleden van het CDA die de drijvende kracht achter deze plannen zijn, niet woonachtig zijn in de Kern van Nederweert, maar in Budschop, Nederweert-Eind, Ospel en Schoor. Alleen de nieuweling Rolf Verheijen komt uit onze kern. Het is toch vreemd dat dit soort bestuurders de wet uitmaken wat er in ONZE kern van Nederweert gaat gebeuren zonder dat ook maar een van deze mensen hier last van gaan ondervinden! Want na het afsluiten van bijna alle gebiedontsluitingswegen in Nederweert-oost, zal het effect in kern zal vele malen groter zijn dan het effect voor het buitengebied.

    • Verstandige taal Leo !

    • Leo, je hebt helemaal gelijk!

  10. Ich bin ut VOLKOME met Leo eens!

    • Je hebt helemaal gelijk!

  11. Ik ben het ook volkomen eens met Leo!

  12. Inwoners van Budschop en met name de Smisserstraat hebben al jaren een randweg in hun tuin.
    Ik kom er met regelmaat, en als je in de tuin zit, heb je er geen last van (zelfs waar geen wal ligt). overvliegende vliegtuigen richting Ehv. airport maken meer lawaai (komen bij jullie ook voorbij)

    Die weg is ook gemaakt als ontsluiting naar de Venloseweg. / Meijel / Helden / Venlo
    Stel je eens voor dat die weg er niet was geweest.

  13. Teleurstellend!
    Een info-vond zonder ook maar een concreet antwoord. Een show va het begin tot einde. De woordvoerders van provincie en gemeente niet voorbereid.
    De info-avond is voor de provincie/gemeente puur en alleen een formaliteit geweest. Het is een verplichting. En die is gisteren uitgevoerd. Vandaag hebben ze weer een verplichting af kunnen vinken. Dat is er gebeurd!

    Triest hoe onze burgemeester en wethouder met de burgers van Nederweert omgaat. Er wordt niet naar de inwoners geluisterd maar de inwoners worden door de burgemeester en wethouder niet serieus genomen!

    Dat zij nog de woorden “vertrouwen en transparant” nog in hun mond durven te nemen, .
    Dat iemand hier iemand van gaat vloeken (nondedju) is heel begrijpelijk.
    Veel mensen zijn gisteren met een grote kater naar huis gegaan en hebben een slechte nacht gehad. Dit doet me denken aan de protestsong van Boudewijn de Groot “slaap maar zacht meneer de president”. oftewel voor Nederweert: “slaap maar zacht meneer de burgemeester”.

    Uiteraard ben ik het helemaal eens met Leo. Hoelang pikken de inwoners van Nederweert het nog dat enkele mensen hier de dienst uit maken?? Een echte Nederweertenaar laat zich niet zomaar naar de slachtbank leiden.

    • EN ZO IS DAT………
      er moet vlug iets ernstigs gebeuren, om de Heren weer terug met de voeten op de grond te krijgen.

      Binnekort in dit the’ater………………..

    • Precies!

  14. Ik ben het helemaal met asfalteren, deskundige en Roy eens!

  15. Asfalteren maar roept alleen maar over een democratie, volgens mij weet hij helemaal niet wat dat is, gezien de naam die hij gebruikt, huichelaar. Wat hier gebeurd is dat de gemeente niet luistert naar de inwoners , één groot circus opvoert van begin tot het einde of zover we nu inmiddels zijn. de meeste inwoners willen deze weg niet zien, horen of ruiken.

  16. Ich heb lever enne Landjweeg dan enne Randjweeg !!!

  17. Als de gemeente voor de tunnelbak langs het kanaal had gekozen dan waren de meeste klagers hier stil geweest zie actiegroep leefbaar buitengebied die via div. advertenties in het Weekblad zeiden dat de tunnelbak het beste trace was voor de randweg nee asfalteren heeft groot gelijk

  18. Er zou nog te praten zijn over meer aansluitingen op de randweg maar daar zal het ook zeker bij blijven. Er komt toch geen extra aansluiting maar ook dit is weer pappen en nat houden. Er wordt naar gekeken of het mogelijk is. Ook dit is niet daarvoor is het budget niet toereikend voor.

  19. Beste Mart
    Ik had gisteren avond helaas geen tijd ivm verplichtingen met mijn werkgever. Ik begrijp jouw frustraties heel goed maar dit was eigenlijk van te voren al te voorspellen. Dit is een democratische show die al enkele jaren terug in seine is gezet door de provincie maar voor het aanzien naar de burgers van Nederweert toe toch gespeeld moest worden. Deze weg komt er gewoon of wij gepeupel in Nederweert dit willen of niet maar deze weg komt er zoals deze bij hen op de planken ligt. De poen is er en de aannemers staan in de rij om deze pot geld te gaan verdelen, of deze weg echt nodig is of niet. Neem daarbij dat de grote massa in Nederweert op het CDA heeft gekozen met Christus (Mackus) in hun vaandel en meekijkend over hun schouders en lid van de Provinciale Staten dan is voor vele duidelijk dat dit een gelopen race is. Het is voor hem geen mooier project om in de landelijk media aandacht te krijgen als deze kronkelweg om Nederweert. Als in 2019 de aanleg begint ? is hij en het huidig college al lang verdwenen en zit Nederweert met een Randweg die het gehele centrum ontwricht en onbereikbaar heeft gemaakt voor mensen van buitenaf en waar niemand meer naar toe gaat. Het gevolg hiervan is dat dit een gesloten samenleving wordt en waar inteelt gaat plaatsvinden omdat wij wereld vreemd gaan worden.

    • mooi gezegd Gerard, zo is het precies

  20. Leo,
    Een korte reactie: Wat betreft het CDA klopt, allen er zit een klein foutje in. Naast Rolf Verheijen is er nog raadslid van het CDA van deze kant van de brug. Hij is van Boeket.. Maar moet je met een vergrootglas zoeken. Begrijpelijk da je hem vergeet.
    Dat Boeket geheel van de kern afgesloten wordt en de kinderen van Boeket een hele omweg moeten maken (over een “veilige” rotonde om in de toekomst nog naar school te kunnen neemt ook hij kennelijk voor lief.

  21. Een weg dient er om te dienen. Deze weg dient niemand, zoveel is zeker. Deze weg is ook niet nodig, gezien het verkeer rechttoe rechtaan langs de Noordervaart tot de rotonde kan rijden, met aldaar afslag Venlo en afslag Helmond in het verschiet.

  22. Op de info avond geen info gekregen. Geen antwoorden op onze vragen. Gemeente en provincie heebn meer dan 2 jaar aan dit project gewerkt en ze hebben geen antwoorden. Geen antwoorden betekent dat er nog veel onduidelijk is en nog kan veranderen.
    Toch wordt gevraagd om zienswijzen binnen zes weken in te dienen!
    Gemeente /provincie werkt 2 jaar en weten niet wat het gaat worden en de inwoners moeten binnen zes weken zienswijzen indien op een project wat alleen nog onduidelijkheden kent. Leg de inwoners uit hoe zij zienswijzen in moeten dienen op iets waar nog bijna niets van bekend is.
    dit is ook bij de Raad gebeurd. De raad had ook maar summiere info toen zij een besluit moesten nemen. Diverse raadsleden geven nu aan van: “Als ik dat toen geweten had had ik zeker niet voor gestemd”.
    Nu wordt aan de burgers maar halve info verstrekt. Wat zien we over een jaar: Weer een heel ander plaatje. Maar ja dan is het gebeurd.
    College: zo doorgaan! Dan komen jullie er wel.
    Mooi staaltje van democratie.

  23. Tinus, wat heb je dat goed verwoord, helemaal mee eens. Maar die raadsleden die alsnog tot inkeer zijn gekomen kunnen hun standpunt toch publiekelijk maken, het is nog geen gelopen rees. Het raadslid uit Boeket zal toch ook niet voor deze slechte oplossing kiezen.

  24. Oude man

    Helemaal met je eens. Zullen ze dit lezen?? Als iedereen dat nu eens tegen die raadsleden zou zeggen. Raadslid Boeket: Hij is jong en zal wel naar de “koning” moeten luisteren.

    Of de mensen (kiezers ) van Boeket hier blij mee zijn ?

  25. Denk je nu werkelijk dat het college of de raad hier iets om geven?
    Het is gewoon een ver van mijn bed show voor hun.
    Bekijk het filmpje op Weert Actueel maar eens. Hubert M. begrijpt de gevoelens van omwonenden.
    Hetzelfde antwoord kregen wij ruim 2 jaar geleden ook, toen we klachten inzake overlast neerlegden bij de burgemeester en Hubert M.
    De klachten zouden serieus worden genomen en beiden begrepen onze gevoelens.
    Het resultaat: De overlast is toegenomen, we zitten met een een onverkoopbare woning en uiteraard hebben we van beiden niets meer vernomen…
    Hooguit van een gemeente-jurist en die had/heeft als antwoord dat de vergunning geen nadere regels bevat en, als we er niet mee kunnen leven, dan maar moeten gaan verhuizen…
    Dus, de gemeente geeft vrijbrieven af en bij klachten mag de burger het uitzoeken. Dit lijkt m.i. verdacht veel op tunnelvisie, bestuurlijke incompentie, nepotisme en vriendjespolitiek….
    En dit zal ook hier gebeuren.
    En of mensen nu wakker liggen van de plannen, een onverkoopbare woning hebben en weinig nachtrust krijgen… Dat zal ze weinig tot niets uitmaken…
    Over enkele jaren zijn ze toch van het Nederweerter politieke toneel verdwenen.

  26. Peter F.

    Inderdaad die ervaring hebben veel mensen in Nederweert. Het College gaat zijn eigen weg en vergeet voor wie ze er in feite zijn.
    Zij verdienen geen respect meer. Op = op.

  27. Allemoal moele en moele met ze hebbe allemoal op CDA gestumtj, det es vroage um probleme jonges !!!

  28. @Tinus, vraag her en der eens rond en leg je/uw oor eens te luister….
    Het lijkt net alsof de gemeente alleen maar oog en oor heeft voor hun “eigen” vriendjes en wie daar niet bijhoort, heeft het nakijken.
    Ze hebben inderdaad geen begrip voor klachtyen en overlast van burgers en eenmaal genomen besluiten draaien ze never nooit niet terug.
    Mooier nog, zelfs in een rechtszaal liegen ze alsof het gedrukt staat en over een klachtenafhandeling in de vorm van “hoor – wederhoor” hebben ze nog nooit gehoord….

    @Zeiverlap, ich heb neet op het CDA gestumd-j…
    Nou neet en noeëts neet.
    Landelijk es ut niks en lokaal nog völ en völ minder….
    Hopelijk komen de stummers er nou achter det dees partij weinig tot niks es en goan ze de volgende verkeezingen oet wie ein kers!

  29. En wat doen de inwoners van Nederweert hiertegen??

    • Goeie vraag….wat kunnen de inwoners van Nederweert hier tegen doen……..! Wou dat ik dat wist……want het moet echt niet gekker meer worden…………! Welke raadsleden hebben daadwerkelijk het hart op de goede plaats zitten………en zijn er voor de burgers? Je kunt ze op één hand tellen. Iets voor zich zelf willen bereiken…… Ja prima maar dan NIET over de rug van de inwoners van Nederweert…………In de limburger stond medio mei een artikel waarin de slotzin als volgt was: Je zou graag een wethouder naar den Haag sturen……menig burger heb ik horen zeggen:…enkele reis naar Den Haag……………………………..! De rest mag één ieder voor zich zelf invullen………………..


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie