Skip to content

Nederweert moet dit jaar 29 statushouders opvangen

Redactie
14 september 2015 | 9:38

Advertentie

Voordeur gemeentehuis Nederweert vernielt 008Nederweert moet dit jaar 29 statushouders opvangen, 14 in het eerste half jaar en 15 in het tweede helft. De taakstelling voor de eerste helft van 2016 wordt in oktober bekend gemaakt. Aangekondigd is al dat de landelijke taakstelling voor de eerste helft van komend jaar eenderde hoger zal zijn dan de opvang van het lopende tweede half jaar. Voor Nederweert zou dat twintig statushouders betekenen.

dit jaar 29 statushouders

Het rijk stelt de taakstellingen per half jaar vast De taakstellig voor Nederweert voor dit jaar is aanmerkelijk hoger dan de taakstelling van 2014, toen er 14 statushouders opgevangen moesten worden.

Deze aantallen over de opvang van statushouders staan in de antwoorden van B. en W. op schriftelijke vragen van de CDA-fractie. Gezien de afspraken van de gemeente met Woningvereniging Nederweert kunnen dit jaar volgens B. en W. dit jaar minimaal 17 statushouders een woning krijgen. Er is nog sprake van acties om meer woningen beschikbaar te krijgen. Mogelijk lukt het om boven de twintig uit te komen.

Het CDA had ook gevraagd wat de extra huisvesting van statushouders betekent voor Nederweertenaren op de wachtlijst voor een sociale huurwoning. De woningvereniging heeft ongeveer 1400 huurwoningen. Ongeveer 5 procent, 70 woningen, komt jaarlijks vrij. B. en W. zeggen dat hoe meer woningen voor statushouders beschikbaar komen, er minder voor inwoners zijn.

Het CDA had geïnformeerd of er bijvoorbeeld leegstaande kantoorpanden voor huisvesting van statushouders geschikt gemaakt kunnen worden. Hierover wordt gesproken in Midden-Limburg. Eind dit jaar wordt een voorstel verwacht.

Advertentie

16 Reacties

  1. Fijn is dat dan. Sta je al lang ingeschreven kun je fluiten naar een woning. Lang leve de regering. En maar zeggen dat de economie aantrekt komen er duizenden deze kant op 3x raden wat de belasting betaler volgend moet gaan betalen.

    • Stond een paar dagen geleden in dagblad Trouw dat die hele asielopvang rond 11/2miljard € gaat kosten dit jaar

  2. Mee eens, ik heb zelf 12 jaar op die lijst gestaan… Tig keer langsgegaan of ze nog niets hadden, telefoontjes gepleegd, maar nee hoor. Ben maar verhuisd naar andere gemeente ivm geen enkele woning aangeboden in die 12 jaar.

  3. De hoge heren uit de buitengebieden, die ook beslissen over de kern, zullen ze toch wel in Nederweert-Eind of Leveroy ofzo opvangen als goedmakertje?

  4. in 2007 zijn 28.000 illegalen gelegaliseerd middels een generaal pardon, vele van hen hebben destijds bewust een valse naam en geboortedatum opgegeven. Kunnen ze niet eerst deze huizen beschikbaar stellen.

  5. Dat is al een mooi bedragje Ton. De hele politiek moet op de schop. Dit democratisch gedoe levert enkel en alleen een boel ellende op!

  6. Het is me wel opgevallen dat ineens meer moslimsvrouwen door hinkert-kerneel tot de bushalt op de hoek bij garage smeets rond lopen.
    Ze wonen daar ergens.
    Dat is niet te geloven dat ze huurwoningen hebben gekregen en de nederweertenaren al vele jaren niet huurwoningen mogen gebruiken.
    Ik heb een keertje bij de gemeentehuis een grote groep moslimsvrouwen met taaltolk binnen zag lopen en ze weer naar buiten lopen met blije gezichten,gezien.
    Want ze hebben uitkeringen gekregen.

  7. 70 woningen per jaar? Als gewone burger sta ik al geruime tijd ingeschreven. En er komt nog geen halve woning vrij. Ook na telefonisch informeren blijkt dat er niets vrijkomt. Ben toch erg benieuwd welke student er afgestudeerd is op een gemiddelde van 70 vrije woningen?

    Want dan moet ik ook makkelijk kunnen terug verhuizen naar mijn eigen dorp.

  8. Mijn zoon staat ook al 3 jaar ingeschreven. Kan dus ook fluiten naar een huisje. Tja, we hebben gewoon de verkeerde kleur. We mogen niet discrimineren, en eigenlijk wil ik dat ook niet, maar wie word hier nu gediscrimineerd. Wij toch

  9. Het verbaasd mij dat egoïsme weer hoogtij viert.
    Vluchtelingen helpen zou wel eens kunnen leiden dat we het nieuwste mobieltje niet meer kunnen aanschaffen.
    Of dat we in mode van een jaar terug moeten lopen!!
    In het verleden zijn we wel door ‘anderen’ uit de penarie gehaald.
    Enkele feiten:
    De laatste drie jaar is in Duitsland bevolking gekrompen 1.2 miljoen.
    In Nederland gebeurd dit ook in verhouding.
    Scholen worden gesloten en de leraren zitten nu werkeloos thuis.
    Ik zie opnemen van vluchtelingen meer als een kans dan als een bedreiging.
    De reakties van tante opa en moeke zijn op de korte termijn gericht.
    Straks zitten ze in een verzorgingshuis dan hebben zij hulp nodig!!

    Ook de gemeente heeft gefaald.
    Het bouwen van woningen wordt geremd door regels en eigenbelang.
    De woningbouwvereniging breekt woningen af en bouwt niks terug.

    • Hallo Peter,
      je reactie over egoïsme slaat nergens op en wordt gekenmerkt door de standaard retoriek.

      – de bevolkingskrimp oplossen door middel van emigranten is een korte termijn oplossing. Op de lange termijn is het vragen om structurele moeilijkheden wanneer de cultuurverschillen zo (te) groot zijn.
      – bekijk deze aflevering van Brandpunt eens, en bedenk dan eens wat er op dit moment over de grenzen komt:
      http://www.dumpert.nl/mediabase/6618105/45091bf9/kro_brandpunt_wilders_heeft_gelijk_.html
      – wanneer ik de grote leider van de IS zou zijn en mijn dreigementen naar het Westen wil waarmaken, me geen bal interesseert wat niet gelovige (of verkeerd gelovige) om mij denken. En daarbij strijders over de EU grenzen wil smokkelen dan is een exodus de ideale manier om deze strijders onzichtbaar over de grenzen te krijgen. Enkele vluchtelingen zijn prima in de gaten te houden maar bij de huidige aantallen is dat ondenkbaar. Reken maar dat de veiligheidsdiensten zenuwachtig zijn.
      – de vluchtelingen die hier komen, zijn wie wel vluchteling? Immers, wanneer je Turkije, Cyprus of Libanon bent gearriveerd dan ben je al veilig. Echter, vanwege economische redenen verkiezen deze mensen om door te reizen naar Nederland (Duitsland, België enz). Hierbij kan je direct de vraag gaan stellen, zijn deze vluchtelingen ooit van plan om huiswaarts te gaan?
      Veel beter is om in Libanon, Turkije enz goede opvangkampen te maken. Besteed daar gerust miljarden aan vanuit de EU. Deze kosten hebben we nu ook maar in de regio opvangen werkt veel beter.

      Het heeft dus niks met egoisme te maken. Ik maak me wel zorgen om de toekomst. Een groot deel van de Moslims heeft een kijk op de wereld die overeenkomt met Fascistische denkbeelden. Een sterke leider die niet mag worden bekritiseerd, geen zelfreflectie, neerkijken op andere gelovigen of atheïsten, ‘het Westen wil de Moslims vernietigen, geweld gebruiken om het Moslim geloof te verdedingen is geoorloofd (zie de reactie op Charlie Hebdo).
      Hee? Waar hebben we dit eerder meegemaakt? En jij refereert naar de zelfde periode maar bent de lessen inmiddels vergeten.

  10. Tja Peter, en dan zit ik in het bejaardenhuis, die er niet meer zijn, en heb ik hulp nodig, die er niet meer is.
    Denk je dan dat die vluchtelingen mijn kont komen wassen. Het gaat van kwaad naar erger. Tuurlijk moet je die mensen helpen, maar als se er eenmaal zijn, gaan ze nooit meer terug, want ze krijgen hier alles, wat wij jiet krijgen. Dure ziekenfonds en noem maar op. Denk daar maar eens over, als jezelf in het bejaardenhuis zit,

  11. @Peter…Peter, de mensen die nu deze kant op komen zijn opgeleid, hebben geld en hebben voorkeuren. Veel erger is het voor die arme stumpers die in dat oorlogsgebied achter moeten blijven. De wereldleiders vinden hetr niet nodig om aan die ellende met grondtroepen een einde te maken, terwijl ze 12 jaar geleden Sadam hebben afgezet, en dit zonder de reden die steeds werd aangegeven!! Er waren geen massa-vernietigings-wapens. Nu zijn die er WEL maar zijn ze te laf om er tegenaan te gaan. Grondtroepen zijn er nodig, de rotzooi met wortel en tak uitroeien. Het helpen van vluchtelingen zal een jarenlang lapmiddeltje blijken zonder ingrijpen daarginds.

  12. Beste Moeke, laat je eerst eens goed informeren over wat deze mensen “krijgen”.
    Vluchtelingenwerk heeft iedere week spreekuur in de Pinnenhof, misschien dat deze mensen je kunnen informeren.
    Klakkeloos aannemen van dingen welke “de mensen” zeggen wordt je echt niet wijzer van.
    Vaak is de werkelijkheid anders.
    Overigens is het natuurlijk wel een probleem waar de wereld ons, Europa, mee heeft opgezadeld waar zomaar geen pasklare oplossing voor is.
    Zoals ik reeds vaker heb aangegeven, als we allemaal een beetje helpen doen we samen heel veel.
    Hoe kunnen we het verschil maken tussen echte vluchtelingen en “emigranten”.

  13. Waarom gaan deze mensen niet richting rusland?
    Daar is veel meer ruimte dan hier.

  14. voor statushouders is plaats in Ospel daar staat een gebouw al lange tijd leeg

    De huur is wel wat hoog


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00
Kermisoefening 2024 Weert kermis - Johan Horst-5
Veel hulpverleners op de been
27 september 2024 | 9:45
Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00

Advertentie