Skip to content

Nieuw eetpunt brengt bewoners dichter bij elkaar

Redactie
15 september 2015 | 8:47

Advertentie

foto eetpunt nederweertHet “Dörpsoverlek Ni-jwieërt” is met vrijwilligers, de plaatselijke horeca en een aantal zorg- en welzijnsorganisaties aan de slag gegaan om een eetpunt “Ontmoeten doet Groeten” op te richten. Vanaf september 2015 gaan zij proefdraaien en vanaf 6 oktober kan er heerlijk gegeten en nagetafeld worden.

Nieuw eetpunt brengt bewoners dichter bij elkaar

De stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden-Limburg (PSW) heeft begin dit jaar het idee van een Nederweerts Eetpunt gelanceerd. Vervolgens zijn er spijkers met koppen geslagen waardoor in september 2015 de tafels ook daadwerkelijk gedekt kunnen gaan worden. De gemeente Nederweert heeft een startsubsidie aan “Dörpsoverlek Ni-jwieert” ter beschikking gesteld voor dit initiatief.

Gezellig tafelen en natafelen
Bij het eetpunt kunnen inwoners van Nederweert vier keer per maand elkaar ontmoeten en tegelijkertijd genieten van een goede en betaalbare maaltijd. Drie keer wordt het eten geserveerd in gemeenschapshuis De Pinnenhof in Nederweert. Eén keer staat er een uitje op de planning. De gedekte tafels staan dan klaar in één van de horecagelegenheden van Nederweert.

Na het eten kan er gezellig worden nagetafeld. Bijvoorbeeld door het leggen van een kaartje, het spelen van een potje biljart of door gewoon gezellig aan tafel na te praten. Bij “Ontmoeten doet Groeten” speelt leeftijd geen rol. Het gaat er vooral om dat inwoners met en zonder beperking met elkaar in contact worden gebracht.

Mee-eten bij ‘‘Ontmoeten doet Groeten’’?
Op 6 oktober 2015 gaat de eettafel echt van start. Vanaf dan kun je gezellig mee-eten. Om deel te nemen kun je je aanmelden via eetpuntnederweert@gmail.com. Een aanmelding kan niet meer worden afgezegd in verband met de inkoop en de voorbereidingen van de maaltijden. Vanaf 17.30 is de inloop en vanaf 18.00 uur wordt er gegeten.

Vrijwilligers gezocht
Ze zijn nog op zoek naar vrijwilligers. Vind je het leuk om te koken en te helpen met de voorbereidingen en het uitserveren van maaltijden? Vind je het bovendien leuk om dorpsgenoten te ontmoeten? Neem dan contact op met de vrijwilligers van het eetpunt via eetpuntnederweert@gmail.com.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30
Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00

Advertentie