Skip to content

259 personen beklimmen toren Lambertuskerk

Redactie
23 september 2015 | 8:00

Advertentie

Nederweert kerktoren luchtfoto 5Zondagmiddag hebben 259 bezoekers de toren van de Sint Lambertuskerk in Nederweert bezocht. De toren was opgesteld voor publiek tijdens het evenement Neewieert on Wiels.

259 personen beklimmen toren Lambertuskerk

Welgeteld door twee vrijwilligsters zijn er 172 volwassenen en 86 kinderen boven in de toren van de Sint-Lambertuskerk geweest. Zij hebben het aangedurfd de 175 treden naar de trans (balustrade) van de toren te lopen. Dankzij het heldere weer was er op 41 meter een prachtig uitzicht. Voor velen was het zoeken naar de eigen straat en de eigen woning, met een vrolijke uitroep als zij die hadden gevonden. Wat sommige torenbeklimmers opviel, was de kaarsrecht gegraven Zuid-Willemsvaart.

De klimmers waren goed verdeeld over de middag zodat er slechts een enkele keer sprake was van filevorming op de smalle trap naar boven. Boven in de toren hielden drie vrijwilligers toezicht. Guus Schreijven, Ton Caris en Jo de wit hadden zich eerder verdienstelijk gemaakt door alle 175 treden schoon te maken. Volgend jaar is het weer torenbeklimmen op de zondag van Nederweert on wiels.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33

Advertentie