Skip to content

Albumpresentatie Nederweerter band Wigg

9 oktober 2015 | 18:00

Albumpresentatie Sally‘Sally’ is de naam van het binnenkort te verschijnen debuutalbum van Wigg. De heren spreken van ‘een langgekoesterde droom die in vervulling gaat’. Op vrijdag 20 november presenteren ze hun debuutalbum in De Bosuil met support van Rhei en The Western Fruit Wood & Hooker Company.

Wigg is in 2009 opgericht door vier ‘music addicts’; met ervaringen uit bands als Earshot, Neptallica en Lack of Cookie wordt direct de toon gezet. In hun repetitieruimte in Boeket zijn al snel covers hoorbaar van artiesten als Ozzy Osbourne, Mötley Crüe en Guns N’ Roses. Na enkele maanden vullen de heren deze covers aan met eigen werk. De gekozen stijl is een blend van blues- en hardrock.

Bassist Robo besluit in 2012 te emigreren en neemt daarbij afscheid van Wigg. De overige heren vervolgen vastberaden hun ingeslagen weg, maar dan als ‘powertrio’. Zanger Mr. Joe hanteert vanaf dat moment tevens de bas. Na een reeks optredens worden in 2014 de eerste ideeën geopperd om een plaat op te nemen. Met behulp van professionele apparatuur en geïmproviseerde opnamelocaties nemen de heren hun tracks op. De PITstudio in Weert legt uiteindelijk de laatste hand aan het album dat inmiddels is gedoopt tot ‘Sally’. Het album wordt uitgebracht door het Limburgse platenlabel RVPrecords. Een streekproduct pur sang.

Albumpresentatie WiggOp 20 november organiseert Wigg in samenwerking met De Bosuil een avondvullend programma. Naast Wigg verschijnen ook Rhei en The Western Fruit Wood & Hooker Company op de planken. The Western Fruit Wood & Hooker Company is geen onbekende in Nederweert en omstreken; met name in de jaren 90 wisten zij menig vrouwenhart te stelen. Naast hun hit ‘De Santa’ en vele legendarische rock covers waren de heren de grondleggers van Powerslave. Het Weerter kwintet Rhei is relatief nieuw maar bevat een schat aan ervaring. Een live band die robuuste rocktracks perfect weten af te wisselen met breekbare liedjes. Kortom: een divers maar hoogstaand programma, een must-see voor iedere rockfan.

De entree is gratis, de deuren gaan open om 20.00 uur. Meer informatie vind je op www.wiggband.com en www.facebook.com/wiggband.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet_gezocht
Heb jij iets gezien?
18 oktober 2024 | 22:57
Hunted-2024-22
Maar liefst 150 deelnemers
18 oktober 2024 | 20:30
Merefestival-2025
Zet 27 en 28 juni 2025 in je agenda!
18 oktober 2024 | 20:00
Beau-Engbersen-Sport-bij-nederweert24
Sport bij Nederweert24
18 oktober 2024 | 19:30

Advertentie