Skip to content

De bladkorven staan er weer

13 oktober 2015 | 16:44

gemeente NederweertHet is herfst en dat betekent er weer volop bladeren liggen. De gemeente heeft op verschillende plaatsen in de gemeente bladkorven neergezet. In week 43 worden de korven voor het eerst leeggemaakt.

Let op, de korven zijn alleen bedoeld voor bladafval. Wanneer blijkt dat er ook snoeiafval en/of ander plantaardig materiaal wordt aangeboden, dan is de gemeente genoodzaakt om de korf te verwijderen. Ook zijn er mensen die hun bladafval in plastic zakken in de korven deponeren. Hierdoor kan het bladafval niet meer als organisch afval worden afgevoerd. De gemeente doet een dringend verzoek om de zakken met blad leeg te schudden in de bladkorf en de plastic zakken thuis in de afvalcontainer te gooien.

De bladkorven bevinden zich op onderstaande locaties:

  • Leveroy – Beukenlaan
  • Nederweert-Eind – hoek Rendierenlaan/Past. Brandstraat, hoek Ahrensburgerstraat/Sint Gerardusstraat, Steutenweg
  • Ospeldijk: -Moostdijk
  • Ospel – Leeuwebekstraat (bij speelveldje), binnenterrein Lemmenhoek/Pastoor Vullersstraat, hoek Siebenstraat/Annastraat, Aerthijsplein
  • Budschop – hoek Ospelseweg/Willem I-straat, hoek Budschop/Willem I-straat, Rochusplein, hoek Irenestraat/Bernhardstraat
  • Nederweert – hoek Theo Siebenstraat/Mgr. Kreijelmanstraat, Brugske (ter hoogte van Franciscanessenstraat), Molenweg, hoek Florastraat/Laurierstraat, Florastraat t.h.v. basisschool De Bongerd, Loverstraat t.h.v. gemeentehuis, algemene begraafplaats

Advertentie

2 Reacties

  1. Hopelijk laat men de blad korven eens wat langer staan.
    De planten worden beschermt tegen de vries kou door de bladeren,dus iemand die iets van tuinen en natuur weet weet dat je de bladeren laat liggen tot na de winter en dan op ruimd .
    Laat die korven in godsnaam wat langer staan….of moeten de burgers de bladeren van de gemeente op straat terug gooien.

  2. Volgens mij zijn deze korven juist bedoeld voor het ‘gemeenteblad’ omdat burgers anders voor de kosten van het afvoeren hiervan (per kilo) moeten betalen via de container. Dat mensen hun eigen bladafval erin gooien wordt dus gedoogd. Als je ervoor kiest je planten te beschermen met het blad in je eigen tuin, moet je dus ook zelf je eigen bladafval afvoeren. Lijkt me niets vreemd aan.
    Ik vind het alleen jammer dat er zo weinig staan.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie