Skip to content

PUGN-expositie in Nederweert

Redactie
14 oktober 2015 | 21:24

Advertentie

logo PUGN NederweertDe eerste PUGN-expositie mogen ze een succes noemen. Met een gezellige en goedbezochte officiële opening én een bezoekersklapper tijdens Neewieert On Wiels, met meer dan 350 bezoekers! Een topdag.

Ook op de andere dagen dat de galerie open was hebben ze telkens een leuk bezoekersaantal gehad. Bovendien is er interesse getoond voor het leegstaande winkelpand! Kortom, kunst en locatie stonden goed in de belangstelling. Dit motiveert dubbel en dwars om een tweede PUGN-expositie te openen.

De organisatie nodigt iedereen uit voor de opening van PUGN2 op donderdag 15 oktober a.s., 19.30 uur. Onder het genot van een drankje, hapje en passende live muziek kan iedereen kennis maken met de nieuwe exposanten en hun werk. Dit werk kan worden samengevat als kleurrijk, creatief en kunstig. En daarmee doen ze hen in feite te kort, want het is meer dan dat. Nederweerts, Tegels en Belgisch talent kleurt de galerie tot en met begin december 2015.

Je vindt PUGN aan de Lindanusstraat 14 in Nederweert. Iedere zaterdag geopend van 13.00 – 17.00 uur. Ook open op koopzondagen. Meer info: www.popup-galerie.nl of kijk op Facebook onder Pop Up Galerie Nederweert.

Pop Up Galerie Nederweert (PUGN)

Het werk van de deelnemers is te kenmerken onder drie termen: kleurrijk, creatief en kunstig, maar vooral: interessant. De lijst van deelnemers is nog niet volledig, onderstaand toelichting op de meesten.

De schilderijen, objecten en serviesgoed van de Belgische kunstenaar Corneille Driezen, Codriez, dragen alle zijn typische en kenmerkende afbeeldingen. Zijn werken zijn druk, maar geven door het kleurgebruik een blije indruk. Enkele wapenfeiten: in 2012 nam hij deel aan de internationale Elephant Parade; in 2013 werd exposeerde hij op uitnodiging van de stad Paterson op de Art Walk; op uitnodiging van BergHoff-Worldwide decoreerde hij de Eclipse tableware (serviesgoed) dat vervolgens werd getoond op de Frankfurter Messe.
www.codriez.be

Het werk van de Belgische kunstenaar Philippe Lebeau kan geschaard worden onder Pop Art. Reizen naar de Verenigde Staten brachten hem in contact met ‘The American Dream’. De Amerikaanse levensstijl fascineert hem. Hij ontwikkelde een herkenbare, sfeervolle en levendige stijl, amusant of met een filosofische ondertoon, maar nooit zomaar een afbeelding. Ook de veramerikanisering in Europa komt terug in zijn werk.
www.philippelebeau.be

Joyce Brueren uit Tegelen maakt designproducten van plantaardig en dierlijk materiaal. Maar ook serviesgoed is niet veilig in haar handen. De werken vallen onder de noemer ‘sfeercreatie’. Diverse sfeerspecialisten in Nederland bieden haar werk aan. Niet voor niets. Haar werk mag bijzonder genoemd worden. Dat vond ook de jury van de wedstrijd ‘Vernieuwende Trendstyling 2012’ in Brussel. Zij kenden haar zilver toe.
www.jolls.nl

Exposant Mieke van Loon uit Nederweert had een droom. Een droom die uiteindelijk bewaarheid werd. Mieke creëert prachtig schilderwerk dat zij vervolgens reproduceert op shawls. Zij is de dochter van een bloemist. Het gevoel voor kleur en compositie zal zeker van thuis uit meegekregen zijn. In 2012 nam zij deel aan een expositie in het Provinciehuis in Maastricht. In 2014 was zij één van de deelnemers van het Nederweerter Kunstlint. In het najaar van 2014 exposeerde zij in het Klokgebouw in Eindhoven. Een ontmoeting met een kunstminnend staalconstructeur zorgde ervoor dat zij haar doeken op een passende manier kan presenteren in maatwerk lijsten.

Prachtig tattoo-werk van Ivo van den Dungen is te zien op evenzo prachtige foto’s van Nettie Hagenaars. Beiden uit Nederweert. Ivo plaatst werk van foto of door de klant zelf bedacht. Op verzoek werkt hij speciale wensen uit in tekening en tattoo.
www.eclipse-tattoo.nl

De studie aan de kunstacademies van Maastricht (propedeuse), Genk (beeldhouwen, Hasselt (tekenen en glas-in-lood) en Tilburg (lerarenopleiding handvaardigheid) door Babs Schaper bleek een blijvend karakter te hebben. Daarna volgden meer specifiek gerichte stages en cursussen op het gebied van het verwerken van glas. o.a. in het glazeniersvak, glasfusing en brandschilderen (c.k. + v.u.).In haar atelier in Haler werkt zij als vrij kunstenaar aan haar eigen oevre, het werken met glas-in-lood in een 3-d formaat, dat steeds in ontwikkeling is en nieuwe vormen schept. Ook werkt zij in opdracht voor particulieren en instellingen.

PUGN aan de Lindanusstraat 14 in Nederweert is iedere zaterdag geopend van 13.00 – 17.00 uur.
Ook open op koopzondagen.
www.popup-galerie.nl of facebook.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie