Skip to content

Harmonie St. Joseph Nederweert gaat op concours

Redactie
17 oktober 2015 | 12:00

Advertentie

Harmonie St. Joseph Nederweert Vrienden Comite 5176Nog maar één week dan is het zover! Op zondag 25 oktober om 13.00 uur zit het orkest van Harmonie St. Joseph op het podium in de Oranjerie en spelen ze na maanden van intensieve voorbereiding hun concert onder leiding van dirigent Fer Koolen tijdens het LBM-concours.

Om 16.30 uur is de bekendmaking van de uitslagen. Supporters zijn van harte welkom om in de Oranjerie de verrichtingen van de muzikanten en dirigent te volgen.

Wees welkom!
Voor belangstellenden is het mogelijk om ook al eerder de concourswerken te komen beluisteren. Zondag 18 oktober om 19.00 uur in Theater De Ruchte in Someren en tijdens de generale repetitie op vrijdag 23 oktober om 20.00 uur in hun verenigingslokaal Zaal Willem Tell, Beatrixstraat 47a in Budschop. Eerst zal dirigent Fer Koolen nog met het orkest repeteren en na de pauze zullen de concourswerken worden gespeeld. Belangstellenden zijn van harte welkom deze generale repetitie bij te wonen en zo muzikanten en dirigent te steunen op weg naar de Oranjerie op zondag 25 oktober.

De concourswerken
Het verplichte werk dat zij tijdens het concours gaan uitvoeren is ‘Liberty‘ van Jan de Haan. Het werk bestaat uit drie delen. Het eerste deel beschrijft het bekendste standbeeld dat Bartholdi heeft gemaakt: het 93 meter hoge Vrijheidsbeeld in New York. In deel twee worden de vier gebeeldhouwde trompetspelende engelen verklankt die in 1876 door Bartholdi werden gemaakt voor de vier hoeken van de toren van de Brattle Square Church in Boston (Massachusetts). Het derde en laatste deel staat in het teken van het kolossale beeldhouwwerk Le Lion de Belfort.

Het keuzewerk is ‘East Coast Pictures‘ van Nigel Hess. De drie korte foto’s die deel uitmaken van de suite East Coast Pictures werden geïnspireerd door een aantal bezoeken aan een klein deel van de oostkust van de Verenigde Staten, een gebied dat grote extremen biedt in de geografie en de mensen.

  • Deel 1: Shelter Island is een klein eiland bijna gelegen aan het einde van Long Island, een paar uur rijden ten oosten van New York.
  • Deel 2: In de staat New York liggen de Catskills Mountains, een buitengewone combinatie van rust en kracht, vrede en majesteit.
  • Deel 3: Dit deel beschrijft een levendig New York.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00
Het verhaal van Jeordi Touil uit Weert
27 september 2024 | 16:22

Advertentie