Skip to content

Stichting Peramiho en Wilde Ganzen gaan samenwerken

Redactie
18 oktober 2015 | 11:19

Advertentie

Beds St. Anna's Health Center with patientsDe Weerter Stichting Peramiho en de landelijke stichting Wilde Ganzen gaan samenwerken aan twee nieuwe projecten in Tanzania. Enkele maanden geleden heeft Stichting Peramiho bij Wilde Ganzen een aanvraag ingediend voor ondersteuning van deze projecten. Zij hebben nu te horen gekregen dat deze aanvraag is goedgekeurd. Deze twee nieuwe projecten zijn de aanschaf van 50 ziekenhuisbedden en een nieuwe Land Cruiser voor een klein lokaal ziekenhuis in Tanzania, het St. Anna’s Health Center in Uwemba.

De oude ziekenhuisbedden in het St. Anna’s Health Center zijn versleten. Volgens Nederlandse maatstaven zouden deze al lang niet meer gebruikt mogen worden en jaren geleden al aan de milieustraat zijn toevertrouwd. Maar niet in Tanzania. Daar doen ze zo lang mogelijk met deze oude, verroeste en doorgezakte bedden omdat er simpelweg geen geld was om nieuwe te kopen. De bedden zijn sinds decennia in gebruik en dringend toe aan vervanging. En daarin ondersteunen beide stichtingen nu dit lokale, kleine ziekenhuis.

De oude jeep heeft het na 26 jaar trouwe dienst definitief begeven en is niet meer te repareren. En dat is voor het Health Center een heel groot probleem. De jeep speelde al die jaren de hoofdrol in levensreddende situaties. Zo werd de jeep ingezet als ambulance in noodgevallen, als mobiele kliniek (consultatiebureau), als personenvervoer en als transportmiddel voor alle zaken die nodig zijn om het Health Center te runnen. Op dit moment gebruikt de kliniek een oude jeep uit Peramiho, maar dit is geen structurele oplossing. En dus is het tijd voor een nieuwe Land Cruiser die hopelijk ook weer 26 jaar meegaat.

Procedure
Stichting Peramiho: “We zijn heel blij met deze samenwerking. Wilde Ganzen heeft hun besluit genomen op onze juiste en goede onderbouwing en zorgvuldige voorbereiding. Het is een uitgebreide procedure. Alleen vertellen wat je met het geld gaat doen is niet voldoende. Ze vragen om een solide en uitgebreide onderbouwing, een projectplan, een begrotingsplan, offertes en een toekomstplan. Deze toekenning laat wederom zien dat we een betrouwbare stichting zijn.

Meer informatie
Meer informatie over Stichting Peramiho: www.moniquehelpt.nl
Meer informatie over de Spinn-inn Marathon: www.24uurvoorperamiho.nl
Meer informatie over Weert aan tafel: weertaantafel.wix.com/weertaantafel

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De-Beweegroute-Ospel-officieel-geopend-13
Week tegen Eenzaamheid, ook in Ospel
18 september 2024 | 12:00
Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12
Vastelaovesvereniging de Kwakkert
18 september 2024 | 10:11
Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30

Advertentie