Skip to content

Nieuwe vakken op de basisschool

Glendi
21 oktober 2015 | 19:00

Advertentie

Angelique CarisUit onderzoek onder ouders van basisschool kinderen is gebleken dat zij vinden dat er nieuwe vakken moeten worden toegevoegd aan het huidige onderwijs. De vakken sociale vaardigheden en social media worden genoemd. Met gemengde gevoelens lees ik het bericht. Ook wordt het vak Engels genoemd. Mijn kinderen kregen dat in groep 7 en 8. Toen ik op de basisschool zat, kreeg je pas Engels op de middelbare school. Maar nu willen ouders dat kinderen op nog jongere leeftijd Engels leren.

Social media en sociale vaardigheden

Tijden veranderen en op steeds jongere leeftijd zie ik kinderen rondlopen met een smartphone. Kijk eens op Facebook, wat is de juiste leeftijd om daar mee te starten? Waaruit zou het vak social media moeten bestaan? Gaan we de kinderen leren hoe die sites werken? Gaan we hen leren wat de omgangsregels zijn? Zijn die er überhaupt wel? Hoeveel jongeren krijgen later de rekening voor hun gedrag op jonge leeftijd op social media? Kunnen we dat met het vak social media op de basisschool voorkomen? Hoort het niet gewoon bij hun leeftijd? Dingen doen waar je later spijt van krijgt?

Eist onze huidige maatschappij andere sociale vaardigheden? Ik weet toen de email zijn intrede deed. Dat was makkelijk! Even snel een reactie sturen. Maar ook ik merkte al gauw dat snel reageren per mail vaak harder over komt dan bedoeld. Ook ik laat mails door anderen lezen als ik die geschreven heb met een bepaalde emotie. Ik vraag dan aan anderen of ik niet te ” hard”  ben in mijn reactie. Bedoelen we dat met sociale vaardigheden leren op de basisschool? Dat we onze kinderen leren dat je op social media andere sociale vaardigheden moet hanteren?

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie