Skip to content

Ambtenaar gemeente Weert ontslagen na fraude

Redactie
28 oktober 2015 | 9:58

Advertentie

rechtbank roermondEen ambtenaar van de gemeente Weert heeft zich schuldig gemaakt aan (ernstig) plichtsverzuim, aldus de rechtbank in Roermond. De vrouw werkte 23 jaar bij de gemeente Weert en is ontslagen omdat ze onder andere gefraudeerd heeft met de urenregistratie. De rechtbank is van oordeel dat het ontslag niet onevenredig was aan aard en ernst van het door de vrouw gepleegde plichtsverzuim.

Ontslagen na fraude

De vrouw heeft haar ontslag aangevochten, maar de rechtbank verklaart haar beroep niet-ontvankelijk. Ze moet het griffierecht van € 165 en de proceskosten van € 980 betalen. Ze hoeft het teruggevorderde salaris van 156 uur niet terug te betalen. De gemeente trok deze vordering in.

De vrouw werkte sinds 1993 bij de gemeente Weert, onder meer als personeels- en salarisadministrateur. Na de reorganisatie in 2012 is ze geplaatst in de functie van medewerker kinderopvang en ondersteuning. Omdat er verdenkingen waren dat zij zich onrechtmatig toegang zou hebben verschaft tot het personeelsinformatie systeem en het werktijdregistratie systeem, had een gemeente een bedrijfsrecherchebureau in de arm genomen. Volgens het onderzoek zou ze 156 uur hebben gemuteerd in het voordeel van haarzelf.

Advertentie

3 Reacties

  1. Ha niet slim ,maar als je van alle ambtenaren de uren registratie zou na trekken zou het wel eens heeeel stil kunnen worden in die bureau’s .

  2. niet alle ambtenaren zijn slecht maar minder goed

  3. Als de meeste ambtenaren de gewerkte uren betaalt zouden krijgen hadden de gemeentes allemaal geld over.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38
default
Maandag lezing
5 oktober 2024 | 19:00
2024_10_05 Compititiedag Brandweer Limburg Noord 2024-29
Teambuilding onder de brandweerkorpsen
5 oktober 2024 | 18:30
2024_10_05 Ongeval kruising Hoofstraat Budschop Nederweert-3
Politie en ambulance ter plaatse
5 oktober 2024 | 17:57

Advertentie