Skip to content

Rennen voor je leven

Redactie
31 oktober 2015 | 20:00

Advertentie

Ruben Weekers NederweertIn Nederland zijn we gewend aan het wekelijkse spektakel dat voetbal heet. De eeuwige strijd tussen provinciale concurrenten en aartsvijanden kent geen einde. Hoewel de rivaliteit duidelijk aanwezig is tussen beide partijen, wordt iedere wedstrijd ontsierd door de vele fopduiken, schichtige natrappers en andere theaterelementen. De voetballerij van een vorige generatie is definitief uitgestorven en heeft plaats gemaakt voor jongetjes met witte schoentjes, oorbellen en tatoeages, maar geen van allen haar op de tanden. Kortom: watjes met een 6-cijferig salaris.

Het groeiende commerciële belang van de voetbalcompetities veranderde de voetbalsport voorgoed. Voetbalclubs werden bedrijven en spelers handelswaar. Aan het eind van de rit zijn het voornamelijk bonussen en premies die het verschil maken in mentaliteit. Het bewijs van dit alles berust in ‘onze’ eigen nationale voetbalvedettes. Die ondanks hun luxueuze bestaan het nalieten hun prioriteiten recht te stellen. Voetbal, de sport die van authentiek hard gras naar plastic kunstgras ging.

Dat de mietjes met voetbalschoenen geen enkele vorm van lef meer bezitten is dus duidelijk. Vooral als je het afzet tegen andere sporten, en wel één in het bijzonder: rugby. In deze sport zijn schwalbes volkomen onbekend en worden er net zo veel neuzen gebroken als punten gescoord. 
Het zijn stuk voor stuk getemde gorilla’s die sinds hun 11e levensjaar opgevoed werden in kooien. Ze zijn stuk voor stuk immens groot; armen als pilaren en hoofden als botsauto’s. De enige manier om ze rustig te houden is met een grote lap rood vlees of rugbybal. Zo snel als ze namelijk één van de twee in bezit krijgen, verdwijnt elke vorm van menselijkheid en maakt deze plaats voor een tunnelvisie. Een visie naar de eindlijn waarbij de andere partij de hindernis is. Met een witte waas gaan zij door betonnen muren heen. Alles voor te scoren. Ongeacht salaris of premies schuwen ze geen botbreuken of hersenletsel. Het zijn beesten die nog net met mes en vork kunnen eten. Het is het tegenovergestelde van voetbal.

Advertentie

1 Reactie

  1. ik ben geen voetballer de sport (nou ja wat er nog van over is) boeit mij niets iedereen weet dat voetbal gewoon een geld kwestie is. wat ooit als spel geboren is is nu voort een staats belang. maar boven dit alles snap ik niet wat de schrijver van dit collum wil berijken


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie