Skip to content

ETF Nederweert genomineerd voor Limburg Export Award

Redactie
3 november 2015 | 20:49

Advertentie

Ruud Koppens NederweertETF Machinefabriek uit Nederweert is één van de drie finalisten voor de Limburg Export Award 2015. De Limburg Export Award wordt dit najaar voor de tiende maal in successie toegekend. Naast ETF Machinefabriek uit Nederweert maken ook Bruynzeel Storage Systems uit Panningen en Montair Process Technology uit Sevenum kans op het geldbedrag van € 10.000, een kunstwerk en publiciteit via onder andere L1 TV.

ETF Nederweert genomineerd voor Limburg Export Award

De Limburg Export Award werd in 2006 in het leven geroepen door de Export Sociëteit Limburg, en in dat jaar voor het eerst uitgereikt aan Adams Pauken B.V. uit Ittervoort. De competitie wordt ondersteund door de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), MKB Limburg, Zuyd Hogeschool en Universiteit Maastricht.

Lilianne Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, reikt op woensdag 18 november deze felbegeerde prijs uit bij Linssen Yachts in Maasbracht, de winnaar van vorig jaar.

De vakjury koos drie finalisten uit een shortlist van tien Limburgse, exporterende bedrijven met stuk voor stuk vooral een heldere exportstrategie en een gezonde bedrijfsvoering. Onderstaand de passage uit het juryrapport over ETF Machinefabriek Nederweert:

ETF Machinefabriek werd opgericht in 1951 en is onderdeel van de ETF Groep. ETF machinefabriek ontwerpt en bouwt machines voor de tapijt- , vinyl- , en nonwoven-industrie. Onder de handelsnaam ETF Ride Systems ontwerpt en bouwt ETF Machinefabriek passagiersvervoersystemen en complete riders voor de amusementsindustrie, musea en themaparken.

ETF Machinefabriek is al sinds de jaren zestig actief op de internationale markt, Ride Systems sinds 20 jaar. Nu halen de twee bedrijven het grootste deel, 95 procent, van hun omzet over de grens. Zo bouwde Ride Systems attracties in onder meer Duitsland, Zuid- Korea, China, Engeland en Dubai. De tak machinebouw voor de tapijtindustrie boekt na enkele magere jaren door de economische recessie weer orders in het buitenland, aangejaagd door eigen innovaties zoals nieuwe wikkelconcepten en modulaire opbouw van systemen. De kracht van ETF schuilt volgens de jury in een eigen mechanisatie- en elektro engineering, innovatieve kracht en een sterke financiële basis. Er werken 56 mensen. www.etf.nl

Advertentie

1 Reactie

  1. En ETF is vanaf de opening ook altijd een trouwe bondgenoot geweest van Restaurant Bi-j Siem. Ruud & consorten, heel veel succes met jullie onderscheidende ETF formule & nominatie. Mooi om te lezen dat het zo goed gaat!

    hartelijke groeten, Eva & Hendrik-Jan
    Restaurant Bi-j Siem 1.0


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33
Mobiele milieustraat
Bekijk hier waar en wanneer je terecht kunt
17 september 2024 | 14:00
2024_09_17 Smeden en motorendag Eynderhoof
Dagje uit
17 september 2024 | 13:30

Advertentie