Skip to content

Tweede overwinning voor Recreanten Heren 1

Redactie
7 november 2015 | 11:31

VC Fortutas damesDonderdag avond speelde Recreanten Heren 1 van VC Fortutas Nederweert in sporthal De Bengele de tweede wedstrijd van het seizoen. Dit maal was het sterke Voluntas uit Posterholt de tegenstander. Voluntas was vorig jaar een plaats hoger geëindigd in de competitie dus het beloofde spannend te worden. Dat bleek al meteen in de eerste set. Uiteindelijk wist Voluntas die set te winnen met 23-25. Daarna herpakten de Fortutas heren zich erg goed en wonnen de daarop volgende drie sets via 25-19, 25-21 en 25-18. Daarmee was de tweede overwinning uit twee wedstrijden een feit.

Op maandagavond speelde Recreanten Heren 2 in Hamont de lastige wedstrijd tegen Ledub2 uit Budel. De teams moesten lang wachten voordat er gestart kon worden door het uitlopen van de vorige wedstrijd. De eerste set was al meteen heel spannend en na een goede serviceserie wisten de Fortutas heren die set met 20-25 te winnen. De tweede set was nog spannender waarbij beide teams de kans op de winst hadden. Uiteindelijk was Ledub net wat gelukkiger en won met 27-25. Deze set had zijn tol geëist en voor de Fortutas heren was de derde set een tegenvaller via 25-13. In de 4e set werd nog gestreden voor een gelijkspel maar uiteindelijk bleef Ledub in de winning mood en tegen 23.00 uur stond er 25-21 op het scorebord en ging de wedstrijdwinst met 3-1 naar Ledub.

De Recreanten Dames 1 speelden op dinsdagavond in Stramproy tegen Stravoc en hadden daar geen kans op setwinst. Via 25-15, 25-15, 25-17 en 25-12 werd het een gemakkelijke 4-0 overwinning voor Stravoc.

De Recreanten Dames 2 speelden op donderdagavond thuis tegen het sterke HandsUp en verloor met 0-4 (19-25, 13-25, 17-25, 14-25). Het was een wedstrijd met lange ralleys waar uiteindelijk vaak de winst naar HandsUp ging.