Skip to content

Nederweert in Sinterklaasstemming

Glendi
12 november 2015 | 16:00

Advertentie

sinterklaas in PinnenhofSinterklaas is het feest van de cadeautjes. Op zondag 22 november hebben de winkeliers van Nederweert hun deuren extra geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Je kunt dan ook bij veel deelnemende winkeliers een draai geven aan het rad van fortuin en mooie prijzen winnen.

Koopzondag Nederweert
22 november

In het centrum van Nederweert zullen van 13.30 tot 16.30 uur Zwarte Pieten malle dansjes vertonen. Voor de grote en kleine kinderen zijn dansshows op het Lambertushof. Vier Freerunning Pieten zorgen voor extreme toeren met hun acrobatische kunstjes. Ze klimmen, rennen, springen en duikelen door de straten van Nederweert. Deze halsbrekende toeren wil je niet missen! Op een geheime plek kunnen kinderen hun Pietendiploma halen…  maar die moet je natuurlijk wel eerst vinden.

Bovendien zoeken de Pieten naar brave kinderen, want die krijgen natuurlijk wat lekkers. De ouders kunnen zich te goed doen aan de diverse mooie Sint-aanbiedingen in de winkels.

Nederweert maakt van Sinterklaas een groot feest!

Advertentie

11 Reacties

  1. Als het maar ZWARTE pieten zijn dan!!!! De eerste witte / gekleurde / stroopwafelpieten die we hier aantreffen worden met pek en veren het dorp uitgereden. Dat soort ideoterie bewaren ze maar voor boven de grote rivieren!!!!

  2. Geen wonder dat ze ons boven de rivieren boeren en achterlijken noemen als mensen zulke opmerkingen als Tieske blijven maken.

    • Maar Tieske heeft wel gelijk wegwezen met die witte pieten en laat ons het oeroude sinterklaas tot in lengte van dagen ieder jaar weer beleven. We laten ons toch niet de dienst uit maken door een stelletje idioten bij de VN? Zij hebben ons niet te vertellen wat wij moeten doen!!! Zwarte Piet is meer dan welkom en sluit ik diep in mijn hart

  3. Tieske heeft wel een punt.
    Waarom het gaat is dat zij aan ons moeten aanpassen en niet anders om.
    Een zwartepiet die niet zwart is , is geen zwarte piet.

  4. Je bedoelt dat zij zich aan ons moeten aanpassen, maar wie is zij.?
    Maken we op deze manier de hele heisa niet groter dan het is.?
    We hebben daar, bijna, allemaal een mening over en ook ik.!
    Kunnen we onze energie niet beter in zaken steken welke er toe doen.?
    Allemaal vinden we dat we gelijk hebben en steken onze mening niet onder stoelen en banken. ( Langs het strooigoed )
    Sinterklaas is van oudsher een kinderfeest en dat moet het blijven, laat de kinderen dan aangeven wat we moeten hebben, een groene, rosse, geel blauwe of toch een Zwarte Piet.

  5. Wij zijn Limburgers, we trekken ons al eeuwen niets aan van wat Randstedelingen zeggen, ongeacht opleiding of niveau van de betreffende Limburger. Dat moeten we ook zo blijven doen!

    In de randstad vieren ze Sinterklaasfeest op hun manier, wij doet dat op onze manier, MET zwarte Pieten.

    Sinterklaas is een christelijke persoon met zwarte pieten als hulptroepen.
    Als ie ook nog aspergeteler was geweest had ie waarschijnlijk Polen voor deze hulp ingeschakeld

  6. En als hij Pool was geweest dan had hij aspergetelers als hulpje.?

  7. Waar het wat mij betreft om gaat is dat zwarte piet nooit op een racistische manier is uitgebeeld. Vroeger was hij nog een soort boeman, maar zeker tegenwoordig is hij een vrolijke kindervriend. Ik heb me als kind nooit afgevraagd waarom zwarte piet zwart is en sinterklaas wit. De link met slavernij/racisme heb ik al helemaal nooit gelegd. De traditie is zoals ze is: sinterklaas en zwarte piet. Ik vind dat we dat zo moeten laten.
    Daarbij: Als we zwarte piet wit gaan maken, dan hebben de blanken er misschien iets op aan te merken. Chinezen zijn het dan weer niet eens met een gele piet en indianen zijn op een rode piet tegen. En als er dan een (van nature) donker gekleurd persoon graag “piet” speelt; gaan we die dan wit schminken? Zo kun je wel aan de gang blijven.

    De VN heeft naar mijn mening andere zaken waarmee ze zich bezig kunnen houden (dat gezeik met IS en het vluchtelingenprobleem bijvoorbeeld)

    De mensen die zich diep gekwetst voelen bij het zien van een zwarte of bruine kindervriend kunnen zich misschien afvragen of ze geen last hebben van lange tenen. Continue wordt de link gelegd met slavernij. De slavernij van vroeger is natuurlijk iets wat absoluut niet kan en wat ook nooit meer mag gebeuren. De vraag is of de donker gekleurde mensen die nu leven (en die daar in de verste verte niks mee te maken hebben gehad) daar nog steeds de blanke mensen die nu leven (en die daar ook in de verste verte niks mee te maken hebben gehad) verantwoordelijk voor moeten houden… Dat vind ik oude koeien uit de sloot halen.

    Beter is het om ons met de huidige problematiek bezig te houden. Racisme viert hoogtij. Er worden bijna dagelijks mensen vermoord omdat ze anders denken dan hun moordenaars. Daar heeft zwarte piet geen aandeel in.

  8. Het is beter om deze discussie nu te stoppen aangezien Sint nu in het land is.
    Straks krijgen we helemaal niets van hem.

  9. Ik vind dat we nu ook de Kerstman moeten aanpakken met zijn rendieren en elfjes.
    Waarom geen wandeldieren en twaalfjes.?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Dusseldorf
De excursie is op 12 oktober
1 oktober 2024 | 13:00
Spectaculaire attractie niet meer open tijdens Weert kermis 1
Technische problemen
1 oktober 2024 | 12:30
Fietsbrand-Overweertstraat-Weert-V1
Brandpreventieweken in oktober
1 oktober 2024 | 11:00

Advertentie