Skip to content

Man licht mensen telefonisch op

Redactie
11 november 2015 | 15:36

Advertentie

Telefonische-bereikbaarheid-bouw-slechtDe politie is een onderzoek gestart naar een man die telefonisch mensen heeft opgelicht in Limburg. De doelgroep betrof voornamelijk ondernemers die telefonisch werden benaderd en gevraagd om een spoedbetaling te doen in verband met openstaande facturen.

Man licht de boel telefonisch op

De man doet zich voor als gerechtsdeurwaarder en benader voornamelijk ondernemers telefonisch. In het gesprek geeft hij dan aan dat het bedrijf een factuur heeft open staan voor bijvoorbeeld advertentiekosten. Via een spoedbetaling kan het bedrijf dan gelijk geld overmaken, dat na verrekening met de factuur, weer wordt teruggestort. Dit wordt vervolgens niet gedaan en ondernemers zien het geld niet meer terug.

Op dit moment heeft de politie in Limburg vier aangiften binnen van ondernemers in Limburg die voor diverse bedragen zijn opgelicht. Dit varieert van enkele honderden tot enkele duizenden euro’s. De politie waarschuwt dan ook om deze spoedbetalingen niet te accepteren. Een gerechtsdeurwaarder voert normaliter geen spoedbetalingen via de telefoon uit. Wanneer mensen slachtoffer zijn geworden van deze oplichter kunnen ze aangifte doen bij de politie of contact opnemen via 0900 8844. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Advertentie

4 Reacties

  1. Ik vind het eigenlijk niet zo slim als je hier intrapt.

    • Niet zo slim maar soms wel begrijpelijk.

      Wanneer je als oplichter je zaken goed voorbereid dan kom je al een heel eind. Veel reclame bedrijven zetten recensies op de website van hun klanten. Je hebt als oplichter dan al een crediteur te pakken.
      Via de KvK, de website of eerst bellen onder het mom van eens smoes kom je achter de naam van de verantwoordelijke van de administratie van het slachtoffer.
      Wanneer je als oplichter je verhaal voorbereid hebt en een goede overtuigende babbel hebt dan ga is de kans dat je succes hebt aanwezig. En lukt het niet bij nummer 1, dan door naar de volgende.

    • Niet mee eens. Je weet toch wel wat je aan crediteuren hebt open staan. En gaat dan toch niet zomaar betalen zonder dat het schriftelijk wordt aangetoond? Als je dat wel doet blijf ik dat niet zo slim vinden. En zeker als het om duizenden Euro’s gaat zoals beschreven wordt.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00
Het verhaal van Jeordi Touil uit Weert
27 september 2024 | 16:22

Advertentie