Skip to content

De ver-van-je-bedshow

Redactie
14 november 2015 | 20:21

Advertentie

Ruben Weekers NederweertWederom was er een editie van de ver-van-je-bedshow. Zoals verwacht uitgevoerd door de artiesten van cabaretgroep Islamitische Staat, die ondanks een blijvend gebrek aan trouw publiek nog altijd blijven proberen succes te boeken.

De show is, zoals u inmiddels gewend bent, gebaseerd op verschillende waanzinnige ideeën. Uiteenlopende thema’s zoals religie, politiek en cultuur passeren de revue in de show. Verscheidene theatermakers trachten tijdens de show namelijk nog altijd hun publiek te overtuigen van hun ideeën, iets dat jammerlijk mislukt. Sterker nog: het publiek begint zich steeds meer uit te spreken tegen de ellende die de optredens teweeg brengen. De zieke inhoud maakt veel los en is een dan ook één en al drama. De horrorshows zijn daarom allesbehalve populair.

De groeiende theaterkaravaan komt steeds dichterbij. Waar in het begin de fragmenten van de show alleen nog via televisie te volgen waren, is de aanwezigheid steeds duidelijker te merken. Naarmate er steeds meer mensen weet krijgen van de show, wakkert het protest verder aan. De show, die zich in eerste instantie alleen afspeelde in een land ver van hier, krijgt namelijk ook hier steeds meer voet aan de grond. De gevolgen ervan zijn duidelijk merkbaar bij het publiek.

De mensen die getuige zijn van deze megalomane optredens worden steeds angstiger. Tijdens iedere voorstelling van de hoofdrolspelers en diens figuranten is de geur van klam angstzweet duidelijk merkbaar. De toehoorders van het schouwspel krijgen het steeds benauwder van al dat geweld en bombarie waarmee de evenementen zich manifesteren. De angst rukt op en paniek slaat toe; mensen weten zich geen raad meer wat te doen of hoe zich te wapenen tegen de dramatische ellende.

Langzaam maar zeker groeit de organisatie achter de show uit tot één van formaat. In den beginne was het niets meer dan een onschuldig groepje uitgerangeerde acteurs. Een zooitje ongeregeld met wilde plannen dat het internationale toneel wilde shockeren. Al snel maakte het gezelschap naam voor zichzelf door enkele baanbrekende marketingstunts uit te voeren. Door deze wanhopige promotionele acties werden vervolgens andere labiele acteurs aangestoken om deel te nemen aan de strijd. Een verzameling achtergestelde mensen die zich gezamenlijk vastklampten aan een waanzinnig idee.

De ver-van-je-bedshow draait nog altijd op volle toeren. In het nietsontziende toneelspel maken de makers steeds duidelijk dat zij niet van plan zijn om ver van jouw bed te blijven, het plan is om steeds dichterbij te komen. Zo dichtbij dat iedereen op de hoogte is van de show, totdat er geen keuze meer overblijft en je wel móet kijken.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie