Skip to content

Worden ouderen de dupe?

Redactie
18 november 2015 | 21:12

Advertentie

Sjuustegooi biljartvereniging Nederweert 7391Gewoon een paar keer per week gezellig samen een balletje stoten, een kaartje leggen of gewoon een gezellig praatje maken. Dat is wat vele ouderen al ruim 15 jaar doen bij de Pinnenhof in Nederweert. Sinds de grote verbouwing van het gemeenschapshuis in 2000 is de locatie inmiddels uitgegroeid tot een ware huiskamer voor ruim 400 gasten die, sommige zelfs dagelijks, de Pinnenhof bezoeken.

De ouderen van Biljartvereniging “Sjuustegooi” maken zich ernstige zorgen over het voortbestaan van hun wekelijkse verzetje. Nu Cocon niet meer bestaat, is er veel onduidelijkheid en vragen zij zich af of ze wel kunnen en/of mogen blijven komen.

cocon-logo1Doordat er de laatste jaren te weinig gebruik werd gemaakt van het cursusaanbod is de stichting financieel onder druk komen te staan en uiteindelijk opgeheven. Cocon, als een van de grootste huurders van de Pinnenhof, huurde ruimtes zoals de “huiskamer” waar onder andere ook de kaarters en de biljarters gebruik van maken. Nu Cocon geen huur meer betaalt, leek het even of het ook per direct over en uit was voor de huiskamer en de biljartvereniging. Het gemeenschapshuis heeft dan wel een maatschappelijk functie, ze moet commercieel gezien wel haar eigen broek kunnen ophouden. De Pinnenhof zal dus op zoek moeten naar andere huurders.

De Pinnenhof heeft toegezegd dat ze voorlopig nog kunnen blijven biljarten. Groot struikelblok is “het biljart”. Als Cocon dit verkoopt aan een opkoper dan heeft de zaal geen biljarttafel en dus komt hun ontmoetingspunt te vervallen. Het stopt dan met het gezellig samen zijn rondom het biljart, de kaarters aan de andere tafel en belangstellenden die af en toe binnen kwamen voor een praatje. Gezamenlijk zullen de partijen moeten kijken hoe ze tot een oplossing kunnen komen. De Pinnenhof wil wel een duit in het zakje doen om de biljarttafel te behouden maar kan dit niet tegen elke prijs doen.

Met het wegvallen van de Stichting Cocon en het commercialiseren van het gemeenschapshuis dreigt een grote groep ouderen tussen wal en schip te vallen. Zowel stichting Cocon als stichting De Pinnenhof zien het belang van de ouderen maar bevinden zich ook in een lastige positie. De ouderen hebben het gevoel dat ze zomaar op straat worden gezet!

Advertentie

1 Reactie

  1. Ouderen en hulpbehoevende worden steeds meer de dupe. Er word op heel veel zaken bezuinigd en vooral in de zorg. De zorg van de ouderen en hulpbehoevende moet steeds meer gedaan worden door de werkende kinderen. Geen probleem, wordt met liefde gedaan zolang een werkgever dit toestaat. Hulp word gevraagd aan buurtgenoten. Mensen die in de zorg werken willen heel graag helpen maar worden terug gefloten. 2 minuten voor het geven van een medicijn, 5 minuten voor een gang naar het toilet, 15 minuten voor een douchebeurt. Dit kan zo niet door gaan, niet elke cliënt is even mobiel. Dat levert al vertraging op. Wanneer gaat men eens inzien dat de dat er bezuinigd moet worden op de “nieuwe Nederlanders”? Trek niet het geld weg bij onze eigen mensen die jaren lang geploeterd hebben. Zij worden nu in de kou gezet. Er word hen eigenlijk verteld; “zoek het maar uit”!
    Help Help, waar gaat het naar toe?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00
Kermisoefening 2024 Weert kermis - Johan Horst-5
Veel hulpverleners op de been
27 september 2024 | 9:45
Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00

Advertentie