Skip to content

Met enthousiasme en positiviteit aan de slag!

Redactie
23 november 2015 | 15:00

Advertentie

Toekomstcafe Nederweert 6646Veel inwoners van Nederweert voelen zich betrokken bij de toekomst van de kern Nederweert. Dat bleek wel tijdens de start van het cocreatie traject: “Toekomst Kern Nederweert”.
Uit de ruim veertig belangstellenden is een regiegroep opgestaan die het vervolg van dit cocreatie traject heeft georganiseerd in zaal de Pinnenhof. Op zaterdag 28 presenteren de werkgroepen de resultaten van de verschillende bijeenkomsten. Kom jij ook?

Toekomstcafé
Deze regiegroep heeft ervoor gezorgd dat er op 6 oktober ruim 85 mensen de weg naar het toekomstcafé in de Pinnenhof wisten te vinden. De enthousiaste deelnemers hebben door de dialoog met elkaar aan te gaan, gezamenlijk een aantal belangrijke thema’s gekozen. Een groot deel van de aanwezigen is vervolgens met deze thema’s in twee werkgroepavonden aan de slag gegaan.

Werkgroepen
Tijdens de twee werkgroepavonden hebben we inspiratie opgedaan uit enkele mooie voorbeelden uit de praktijk. Verhalen die lieten zien dat het samen aan de slag gaan met de toekomst van je kern in de praktijk, dichtbij huis, tot mooie successen kan leiden. Daarbij kwam veel energie los en ontstonden mooie ideeën bij de verschillende werkgroepen voor de thema’s: Verbinden, Ontmoeten, Jeugd, Zorg, Bereikbaarheid en Leefbaarheid. De werkgroepen hebben deze ideeën uitgewerkt binnen de gekozen thema’s. De presentatie van de uitgewerkte ideeën zal plaatsvinden tijdens de eindconferentie..

Energie
Niek Creemers: “mooi om te zien hoeveel energie er los komt bij de erg betrokken deelnemers die zich samen inzetten bij dit cocreatie traject.” Dirk Jan Pereboom begeleide het traject namens de gemeente. Ook hij is enthousiast over de energie die tijdens de bijeenkomsten vrij kwam. “Je ziet dat mensen betrokken zijn en ook echt bereid zijn om iets te doen voor de omgeving.” Ik hoop dat deze energie ook in de andere kernen vrijkomt want daar gaan we nog aan de slag. Of dat op dezelfde manier zal zijn, is nog niet zeker. Laten we eerst 28 november afwachten. Daar gaat het nu om.

logo toekomst nederweertEindconferentie
Ben je nieuwsgierig geworden naar de verschillende ideeën van de werkgroepen? Geïnteresseerden zijn van harte welkom, op zaterdagmiddag 28 november om 16.00 uur (inloop vanaf 15.45u) in Zaal Centraal aan de Kerkstraat 59 in Nederweert. Dan worden de uitgewerkte ideeën om aan de slag te gaan met de toekomst van Nederweert gepresenteerd.

Impressie?
Wil je meer weten en zien over het traject: “Toekomst Kern Nederweert”? Neem dan eens een kijkje op de Facebookpagina.

de Regiegroep Toekomst Nederweert
Leny Verheijen, Thieu Knapen, Niek Creemers, Henk Kluskens en Thieu Heijltjes

Advertentie

1 Reactie

  1. Pet af voor de inwoners, die zich voor dit project inzetten. Waar halen zij de moed vandaan? Dit is het zoveelste project waar de gemeente de burgers vraagt om in te participeren. Het verleden heeft geleerd dat dit vanuit d e gemeente alleen maar schone schijn is. Praatgroepen, werkgroepen, ja de gemeente vraagt veel van deze burgers, maar wat krijgen ze ervoor terug?
    Gemeente heeft in het verleden ook een groep burgers gevraagd om mee te denken en advies te ven mbt de Randweg. Meer dan 19 personen hebben hier enkele jaren keihard aan gewerkt. De bestuurders hebben zich nauwelijks laten zien. Het advies van de stakeholders was bijna eenduidig (17 personen). Twee personen hadden een andere visie. Wat gebeurd er?
    De visie van de 2 personen paste in het plaatje van gemeente en het advies van de anderen werd voor kennisgeving aangenomen.. Oftewel: de blauwdruk lag al vooraf klaar! De burgerparticipatie was in dit verhaal voor de sier. Hoe wordt er omgegaan met de mening (advies ) van de inwoners mbt de Randweg? Past niet in het plaatje dus: niets mee doen.
    Kerkstraat, centrumplan van hetzelfde laken en pak.
    En toch staat er weer een groep burgers klaar om enthousiast mee te denken, Zijn deze burgers niet op de hoogte hoe ons college met burgerparticipatie omgaan?

    Ook nu ligt de blauwdruk klaar.
    Een ding is zeker: Gemeente doet aan burgerparticipatie!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00
Mariabeeld gevel Martinuskerk
Gerestaureerde Mariabeeld wordt ingezegend
27 september 2024 | 8:00
Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04

Advertentie