Skip to content

Wilt u uw kind helpen bij het kiezen van een studie?

Glendi
3 december 2015 | 15:00

Advertentie

Angelique CarisSteeds weer krijg ik signalen van zowel ouders als jongeren dat zij moeite hebben met het kiezen van een richting of studie. Aan de ene kant kent u uw kind beter dan wie dan ook. Aan de andere kant ontbreekt vaak de kennis over studies en toekomstmogelijkheden. Ook weten veel ouders niet hoe zij hun kind het beste kunnen helpen bij het maken van een passende studiekeuze.

Het inschakelen van een studiekeuzecoach is niet voor iedereen mogelijk, daarom heb ik samen met Ginny Kaelen de handen in elkaar geslagen en gekeken hoe wij u als ouder het beste kunnen ondersteunen bij het maken van een studiekeuze voor je kind.

Workshop voor ouders “Hoe help ik mijn kind kiezen”

Tijdens de workshop geven wij je inzicht in de theorie achter “kiezen“, maar we gaan vooral aan de slag. Onder andere leren we je hoe je het beste een gesprek met je kind kunt aangaan over kwaliteiten en interesses. Hoe doe je dat, de studie kiezen die het beste bij je kind past? Waar vind je in de overvloed aan informatie over scholen en opleidingen, de juiste school of opleiding? En nog veel meer.

Deze workshop is geschikt voor alle ouders die hun kind willen helpen bij hun zoektocht naar de studie die het beste bij hen past. Er zijn een beperkt aantal plaatsen VOL=VOL.

Angelique Caris is eigenaar van Itsmylife-Loopbaanadvies in Nederweert, zij heeft een opleidingsachtergrond HRM en toegepaste psychologie. Is ruim vijf jaar actief als zelfstandig studiekeuzecoach en loopbaanadviseur, Bestuurslid van StudieKeuzeNederland en vakdocent in het MBO.

Ginny Kaelen is eigenaar van Loopbaanidee in Haelen, zij heeft een opleidingsachtergrond HRM en toegepaste psychologie. Is ruim tien jaar actief in het Voortgezet Onderwijs, waarvan de laatste vijf jaar als decaan en loopbaanadviseur.

Datum 21 januari 2016
Aanvang 19:30 uur
Tot 22:00 uur

Locatie
Buitenhuis AlbaNera
Schinkelseweg 8a
6035 PX  OSPEL

Kosten
€ 25,00 p.p.

Aanmelden
Stuur een mail naar info@loopbaanidee.nl; onder vermelding van uw naam, adres, woonplaats, aantal deelnemers en Workshop “Hoe help ik mijn kind kiezen“.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie