Skip to content

Aito Köster is Nederlands Kampioen!

Redactie
29 november 2015 | 21:21

Advertentie

Aiko KosterZondagavond is het de Weerter bokser Aito Köster voor de vierde keer gelukt om Nederlands Kampioen te worden. In het Topsportcentrum in Rotterdam versloeg Aito zijn tegenstander in de finale en werd daarmee Nederlands Kampioen 2015! Aito ging wederom voor GOUD!

In de ring voor de finale A klasse tot 64 kg stonden Jawad Hasnzadeh en Aito Köster: De wedstrijd ging moeizaam van start, treffers over en weer met in de 1e ronde een licht voordeel voor Jawad. Opvallend was dat Jawad iedere ronde furieus van start ging, maar conditioneel niet instaat was het vol te houden. Dit werd dan ook zichtbaar het strijdplan van Aito, uit laten razen en punten blijven scoren. Het vele trainingswerk van Aito werpt zijn vruchten af en met een slimmer boksende Aito in de 2e en 3e ronde pakte hij de winst. Een close call met 2-1 als eindstand. Na 3 keer winst in de NK finales bij de jeugd, bewijst Aito zich nu in de elite A klasse ook als kampioen. Aito is enorm gedreven en gaat voor deelname aan de olympische spelen in 2020. Samen met zijn trainers van Golden Gloves en Hans Truien, zijn familie en stichting GaanvoorGoud gaat Aito iedere keer voor Goud!

Aito KosterAito Köster is geboren op 13 -02-1996 te Weert. Hij woont daar nog steeds, samen met mijn vader Jean-Paul, moeder Carlon en oudere broer Rephay en hond Zena. Hij studeert Sport niveau aan het Summa college in Eindhoven. Hij bokst bij sportschool Golden Gloves in Eindhoven, bij de Nederlandse selectie en het Windmill team.

De stichting “Gaan voor Goud” heeft het streven om individuele sporttalenten in het Weerterland en Cranendonck op verschillende gebieden te ondersteunen zodat zij kunnen gaan voor goud! Om dit waar te kunnen maken werkt “Gaan voor Goud” samen met bedrijven die zich verbonden voelen met sporttalent in onze regio en vraagt particulieren om een donatie.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00

Advertentie