Brouwers Infra-ontwikkeling en Management (BIM) uit Roermond maakt een doorstart met Kessels Wegenbouw en Bestratingen dat afgelopen vrijdag failliet verklaard werd. Het bedrijf heeft o.a. de herinrichting van de Kerkstraat en het Lambertushof begeleid.
Brouwers Infra-ontwikkeling en Management realiseert ruimtelijke en infrastructurele projecten op basis van de contractvorm Design en Construct. Dat betekent dat het bedrijf het gehele project van ontwerp tot en met de uitvoering risicodragend op zich neemt.
De doorstart van Kessels Wegenbouw en Bestratingen past in de groeistrategie van BIM. ‘BIM groeit de laatste jaren tegen de stroom in’, zegt Hans Brouwers, die samen met Thijs Mansvelt de directie over BIM voert. ‘De doorstart van Kessels zorgt ervoor dat we met name het ‘construct-deel’, de uitvoering, verder kunnen versterken.’
BIM wil de lopende projecten van Kessels afmaken. Daartoe gaan Brouwers en Mansvelt zo snel mogelijk met de opdrachtgevers in gesprek. De naam Kessels Wegenbouw en Bestratingen wordt voorlopig aangehouden als handelsnaam.
De 27 personeelsleden van Kessels hebben door het faillissement hun baan verloren. De directie van BIM onderzoekt of er in de toekomst voor een aantal voormalige medewerkers mogelijkheden zijn om voor BIM aan het werk te gaan. Over hoeveel mensen of welke functies het gaat weet BIM op dit moment niet.
Met de doorstart krijgt BIM de beschikking over het klantenbestand, de goodwill en een deel van de overige activa van Kessels. Het huurpand en de werf in Ospel worden voorlopig aangehouden.
Brouwers Infra-ontwikkeling en Management is in 2006 opgericht naast Adviesbureau Brouwers, een ingenieursbureau dat sinds 1972 actief is met advisering over de inrichting van de leefomgeving. Bij Adviesbureau Brouwers en BIM werken 20 mensen. Beide bedrijven werken voor overheden zoals gemeenten, provincies en waterschappen, maar ook voor woningcorporaties en projectontwikkelaars.
Er zijn nog geen reacties geplaatst