Skip to content

Eynder Winter Festijn met Sneeuwwitje, kindje Jezus en een vuurshow

Redactie
21 december 2015 | 18:00

Advertentie

Facebook_EWF_2015_3Op 26 en 27 december vindt voor de zevende keer het Eynder Winter Festijn in openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind plaats. Kom de unieke sfeer in het Dickensdorp, EynderRyck en bij het Kerstverhaal beleven op zaterdag of zondag tussen 15.00 uur en 19.00 uur. Omstreeks 19.00 uur vindt een afsluitende parade plaats. Ook dit jaar vind je de succesvolle elementen van de voorgaande edities en zijn er weer diverse nieuwe acts te bewonderen.

Dickens
Van notabelen tot poppenspeler, van de Kerstman tot Scrooge, van verhalenverteller tot een nostalgische ‘Zirkus’-act en van oude ambachten tot een vuurshow. Je kunt het allemaal in Dickenssfeer bewonderen. Dit alles in sfeervolle gebouwen met kerstversieringen, lichtjes en vuurkorven langs de paden van het openluchtmuseum. De zwerfkinderen zamelen geld in voor dokter Joe-Hoe van het St. Jans Gasthuis.

Eynder Winter Festijn kerstman Eynder Winter Festijn ridders

EynderRyck
Poortwachters, ridders en raven, een faun (half mens half geit) je ziet ze allemaal in het donkere mysterieuze fantasiebos EynderRyck. Ontmoet ook personages in de stijl van Snow White and the huntsman zoals Ravenna de stiefmoeder, de jager, de dwergen en natuurlijk Sneeuwwitje zelf. In Middeleeuwse en Keltische sferen bij de ridders en boogschutters tonen marktkooplui hun waar. Kinderen kunnen ringsteken in de houten paardenmolen en boogschieten. Laat je verrassen door goochelacts en de spetterende ‘Love is in the air’-act.

Eynder Winter Festijn Love is in the air Eynder Winter Festijn sneeuwwitje

Kerstverhaal
Verhalenvertellers amuseren de kinderen met het Kerstverhaal. De Drie Koningen met kameel staan klaar voor de foto. En voor het hoogtepunt uit het Kerstverhaal neem je natuurlijk een kijkje bij de levende kerststal met Maria, Jozef en kindje Jezus.

Koren en muzikanten luisteren dit alles met kerstliederen en sfeervolle blaasmuziek op. Vergeet niet om van een wafel met glühwein of een andere lekkernij te smullen.

Kom je  ook genieten van bijzondere sfeer, gezelligheid en allerlei lekkers tijdens het Eynder Winter Festijn op zaterdag 26 of zondag 27 december tussen 15:00 en 19:00 uur? Omstreeks 19.00 uur is de afsluitende parade.

Prijzen
Entreeprijs: € 7,50. Kinderen van 4 tot 12 jaar: € 3,00. Kinderen t/m 3 jaar: gratis.

www.eynderwinterfestijn.nl | Foto’s Johan Horst Fotografie en Johan Bloemers Photographics

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12
Vastelaovesvereniging de Kwakkert
18 september 2024 | 10:11
Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04

Advertentie