Skip to content

Intensieve zorg aan huis

Redactie
31 december 2015 | 9:00

Advertentie

Zorgcentrum St. Joseph NederweertMensen dezelfde zorg thuis geven als de bewoners van een zorgcentrum ontvangen, dat wil Land van Horne in 2016. “Op dit moment leveren wij al op een aantal plaatsen het Volledig Pakket Thuis, dat wil zeggen zorg van een zorgcentrum bij mensen die zelfstandig wonen. Het gaat dan om mensen die een appartement huren in enkele woonzorgcentra. Maar we willen in 2016 deze dienstverlening uitbreiden,” vertelt directeur Thuiszorg Frank Lamme van Stichting Land van Horne.

Het Volledig Pakket Thuis (VPT) is een zorgarrangement dat zorg omvat die overeenkomt met de zorg in een zorgcentrum, zoals persoonlijke verzorging, verpleging en begeleiding. Maar ook diensten zoals maaltijden, huishoudelijke verzorging, wasverzorging en welzijnsactiviteiten behoren tot het zorgpakket. Alle geplande en ongeplande zorg van verpleging, verzorging en begeleiding wordt geleverd volgens de toegewezen indicatie ( ZZP).

De voordelen voor de zorgvragers zijn duidelijk: mensen blijven zelfstandig wonen, ook als je met z’n tweeën bent, onplanbare zorg is snel aanwezig, 24 uur per dag, het pakket omvat ook maaltijden, schoonmaak en activiteiten. De kosten worden vergoed, maar er geldt een (lagere) eigen bijdrage. Behandeling en behandelkosten vallen niet onder het pakket. Zorgvragers behouden hun eigen huisarts, tandarts, apotheek, of fysiotherapeut.

Land van Horne levert onder ander VPT in de aanleunwoningen rondom St. Joseph in Nederweert. Wie in aanmerking wil komen, heeft een indicatie nodig (ZZP). Op basis van de indicatie en de woonsituatie bekijkt Land van Horne of VPT gegeven kan worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Land van Horne, tel: 0900 333 55 55.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Asfalt-wegwerkzaamheden-Winnerstraat-Uliker-Nieuwstraat-Nederweert-4
De werkzaamheden duren een kleine maand
17 september 2024 | 12:24
1Overlijdensbericht Kitty Houtappels - Gielen
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
17 september 2024 | 8:30
2024_09_16 Arbeidsmarktregio Midden-Limburg zet koers met ondertekenen intentieverklaring
Samen arbeidsmarktregio Midden-Limburg versterken
17 september 2024 | 7:00
Succesvol congres Europese carnavalsbonden in Weert 4
Opmaat naar het aankomende Vastelaovendseizoen
16 september 2024 | 21:02

Advertentie