Skip to content

Archeologisch onderzoek op locatie carpoolplaats

Redactie
19 januari 2016 | 13:40

Advertentie

Archeologisch onderzoekkopieBinnenkort ziet je graafwerkzaamheden op de locatie van de geplande carpoolplaats. Om zo snel mogelijk aan de slag te kunnen gaan nadat de de beroepstermijn is afgerond, start de gemeente al met de archeologische opgravingen.

Archeologisch onderzoek op locatie carpoolplaats

Uit eerder archeologisch onderzoek is gebleken dat er ter hoogte van de geplande carpoolplaats hoge archeologische waarden te verwachten zijn. De graafwerkzaamheden die nodig zijn voor de aanleg van de wadi (infiltratievoorziening), zouden deze waarden kunnen verstoren. Omdat de gemeente goed wenst om te gaan met het archeologisch erfgoed, zal nader onderzoek worden gedaan door middel van opgravingen.

Dit betekent dat de bovenste zwarte laag grond voorzichtig wordt afgegraven tot aan de gele laag. Vervolgens brengt het onderzoeksteam eventuele archeologische vondsten in kaart en worden ze veiliggesteld, zodat ze voor de toekomst bewaard blijven. De onderzoeksresultaten leveren een zinvolle bijdrage aan onze kennis over de bewoningsgeschiedenis en het cultuurlandschap van Nederweert.

De werkzaamheden starten naar verwachting op maandag 25 januari en zullen één tot twee weken duren. Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden en de eventuele vondsten.

Foto: Gemeente Nederweert

Advertentie

1 Reactie

  1. Het kan aan mij liggen, maar volgens mij is de huidige graaflocatie geen 100 meter verderop dan de eerste optie die destijds genoemd werd. Ik denk dat er maar eens wat uitgemeten moet worden.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie