Skip to content

85.000 euro te investeren in binnenstad Weert

Redactie
21 januari 2016 | 8:00

Advertentie

Winkelen centrum WeertMet een meerderheid van 83% hebben de vastgoedondernemers in de binnenstad van Weert gekozen voor de invoering van de BIZ Vastgoed. Met de BIZ Vastgoed komt er de komende vijf jaar jaarlijks circa € 85.000,- extra beschikbaar om te investeren in de binnenstad. Vanavond is, na het tellen van de stemmen onder toezicht van Van Gorp Malherbe Notarissen, de voorlopige uitslag van de stemming bekend gemaakt. In totaal is voor 64% van de panden in de binnenstad een stem uitgebracht, waarvan dus 83% van de stemmen positief is. Hiermee is de draagvlakeis behaald.

Doel van de BIZ is het economisch klimaat in de binnenstad te versterken en de samenwerking tussen vastgoedeigenaren, gemeente en ondernemers te bevorderen, doordat alle vastgoedeigenaren structureel een bijdrage gaan leveren. De initiatiefnemers van de BIZ, de Vereniging Vastgoedeigenaren Centrum Weert (VVCW) en Centrummanagement Weert, zijn positief over de uitslag.

BIZ Vastgoed is vergelijkbaar met de reclamebelasting die in Nederweert ingevoerd zou worden. Eind januari 2015 heeft het toenmalige Centrummanagement Nederweert alle ondernemers en pandeigenaren in het Centrum van Nederweert benaderd over het innen van een reclamebelasting. De reclamebelasting was bedoeld om als ondernemers gezamenlijk te zorgen voor een aantrekkelijk, sfeervol, goed onderhouden, veilig en bruisend centrumgebied.

Wethouder van Eersel geeft aan dat dit een signaal is dat de vastgoedeigenaren geloven in een gezamenlijke aanpak. “Het is nu zaak om die gezamenlijke aanpak ook te laten gelden.

Foto: Weert.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie