Skip to content

Start nieuwe cursus jeugd EHBO

Glendi
23 januari 2016 | 14:01

Advertentie

Demo EHBOAls je naar het voortgezet onderwijs gaat en ’s avonds misschien nog gaat sporten, kan er onderweg altijd wat gebeuren. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Het is fijn om dan te weten wat je moet doen omdat niet altijd direct hulp aanwezig is.

Goede eerste hulp is heel belangrijk voor het slachtoffer, want hoe eerder je iets kunt doen, hoe minder de gevolgen zijn voor het slachtoffer. EHBO Nederweert wil je graag de eerste handelingen op een praktische manier leren en start daarom ook dit jaar weer met een EHBO-A cursus in Nederweert.

Onderwerpen die in de cursus behandeld worden zijn o.a. bloedingen, flauwte, brandwonden, botbreuken en tekenbeten. Er wordt ook véél aandacht besteed aan preventie, want voorkomen is beter dan genezen.

De cursus start op woensdag 17 februari en duurt ongeveer 12 lessen. De lessen duren van 19.00 tot 20:15 uur en vinden plaats in De Pinnenhof in Nederweert. Er wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Daarna ben je automatisch één jaar lid en mag je meedoen aan een grote buitenoefening. Misschien vind je het ook leuk om met ervaren EHBO-ers mee te gaan naar een evenement of een sportwedstrijd. Dat kan allemaal bij de EHBO vereniging in Nederweert. De cursus kost € 15 per persoon. Dit is inclusief cursusboek en verbandmateriaal voor in de les.

De cursus is bedoeld voor alle leerlingen van groep 8. Door de praktische insteek is het geen probleem als je dyslexie, ADHD etc. hebt. Laat het ons wel even weten, zodat er rekening mee kan worden gehouden. Heb je verder nog vragen, neem dan contact op met Edwin Keersmaekers via 0495 – 525 678 of opleidingen@ehbonederweert.nl. Inschrijven voor de cursus kan via deze link.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30
Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50

Advertentie