Skip to content

Gemeenten Weert en Nederweert maken samen werk van social return

Redactie
11 december 2012 | 16:36

Advertentie

De gemeenten Weert en Nederweert maken zich sterk om het aannemen van uitkeringsgerechtigden voor ondernemers aantrekkelijk te maken. Uitgangspunt daarbij is dat iedereen die wil werken ook moet kunnen werken. Deze aanpak, Social Return genoemd, heeft succes. Vervoerder Connexxion helpt 15 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk. Op woensdag 12 december bezoeken wethouder Harrie Litjens (Weert) en Maria Frenken (Nederweert) het bedrijf en de nieuwe medewerkers.

Niet iedereen neemt even gemakkelijk deel aan het arbeidsproces. Om kwetsbare groepen een steun in de rug te geven kan de overheid bij het verstrekken van inkoopopdrachten de opdrachtnemer stimuleren of verplichten om deze groepen bij de uitvoering van de opdracht te betrekken. Zo krijgen langdurig werklozen en gedeeltelijk arbeidsgeschikten een kans werkervaring op te doen. Dit versterkt hun positie op de arbeidsmarkt.

De gemeenten Weert en Nederweert hebben onlangs samen het leerlingenvervoer aanbesteed en gegund aan vervoerder Connexxion. Daarbij is nadrukkelijk aandacht gevraagd voor Social Return. Het gevolg is dat het bedrijf er voor heeft gekozen om 25 % van het benodigde personeel te laten bestaan uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het gaat onder andere om bijstandsgerechtigden en arbeidsgehandicapten (WAO-ers).

Wethouder Harrie Litjens (Weert) en Maria Frenken (Nederweert) zijn beide verantwoordelijk voor het sociale beleid in hun gemeente. Ze hopen dat dit voorbeeld van Social Return door andere gemeenten en bedrijven in de regio wordt gevolgd. “We behalen zo een maximaal maatschappelijk rendement uit de aanbesteding van het leerlingenvervoer”, aldus Litjens en Frenken.

De gemeenten Weert en Nederweert investeren samen met Connexxion duurzaam in hun uitkeringsgerechtigden door ze allemaal een MBO niveau 2 chauffeursopleiding te laten volgen. Hierdoor verkrijgen alle kandidaten een goede startkwalificatie op de arbeidsmarkt. Daarnaast hebben alle kandidaten een jaarcontract aangeboden gekregen van vervoerder Connexxion.

Peter-Paul Witte, hoofd HRM van Connexxion: “Ook landelijk proberen wij zo optimaal mogelijk invulling te geven aan social return. We hebben inmiddels al met diverse sw-bedrijven een social return-convenant gesloten.”

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie