Skip to content

Rascalfest 2016 gaat door

16 februari 2016 | 11:47

RascalFest NederweertDe organisatie van Rascalfest heeft zojuist bekendgemaakt dat er een nieuwe (derde) editie wordt gehouden op 3 en 4 juni van dit jaar. Na een editie in 2013 en 2014 heeft de organisatie vorig jaar een pauze ingelast. Vandaag maken ze echter bekend dat Rascalfest 2016 een feit is. Meer informatie volgt later.

Rascalfest 2016 gaat door

De feitelijke oorsprong van de stichting ligt 30 jaren terug. Nederweert is een ware kweekvijver van muzikaal talent, in allerlei muziekgenres, in diverse bezettingen. De Stichting Nederweert Live werd opgericht om de vele Nederweerter amateurbands een podium te bieden. In een tijdsbestek van meer dan 25 jaren, traden meer dan 80 Nederweerter bands in the spotlights.

De stichting Nederweert Live splitste zich in een organisatie voor Nederweert Live Binnen en Nederweert Live Open Air. De Open Air variant boekte veel succes gedurende 7 jaren op het Raadhuisplein in Nederweert, met toppers Di-rect, Racoon, Triggerfinger, Handsome Poets, Go Back To The Zoo, Van Velzen, Miss Montreal en nog vele andere.

Helaas werd onder andere de recessie dit alsmaar groeiende festival te gortig. Met een terugtrekkende overheid en een verminderd aantal sponsoren, werd in 2011 besloten om een jaar over te slaan. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. De bengel stak de kop op bij enkele oudgedienden van de Stichting Nederweert Live en al snel ontstond het idee een festival te organiseren.
Noem hen deugnieten, schavuiten, boeven, vlegels of donderstralen. Als puntje bij paaltje komt houdt iedereen van een bengel!

Want…Everybody Loves A Rascal!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie