Skip to content

Burgemeester dankt burgers die bijgedragen hebben aan aanhouding

Redactie
17 februari 2016 | 20:50

Advertentie

Burgemeester Evers ontvang helden-1Afgelopen januari heeft er een woninginbraak plaatsgevonden aan de Lage Kuilen in Nederweert. Buurtbewoners zagen de inbrekers en belden direct de politie. De dieven merkten dit op en hebben de benen genomen. Door snel handelen van de buurtbewoners en de grote inzet van de politie zijn de Roemeense dieven, na een wilde vluchtpoging, in Duitsland in de boeien geslagen.

Woensdagmiddag heeft burgemeester Evers en wijkagent Ivo Kwantus de gedupeerden en helden op het gemeentehuis ontvangen. Zowel het gezin bij wie is ingebroken als de personen uit de buurt die de inbrekers verjaagt hebben, verdienen een dikke pluim voor hun heldhaftige inzet, aldus de burgemeester. Een goede buur is goud waard en dat heeft hier geleid tot het aanhouden van de dieven.

Met zijn allen hebben ze, onder het genot van een goede kop koffie en een stuk vlaai, de situatie nog eens besproken. De buurtbewoners hebben nog een keer verteld hoe een en ander is verlopen. De bewoners van de woning hebben nog maar eens aangegeven hoe vervelend het nog steeds is dat er is ingebroken. “Elke keer als ik in de keuken kom, zie ik het weer voor me,” vertelt de vrouw des huizes.

Een waardevolle middag waarbij de burgemeester nogmaals de oproep doet dat het belangrijk is dat er gemeld wordt. De buurt zelf ziet verdachte situaties vaak als eerst. Alle kleine puzzelstukjes kunnen helpen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Carnaval algemeen 1
Impuls aan de lokale culturele infrastructuur
29 september 2024 | 9:00
2024_09_28 Kermis Weert twee minuten stil voor overleden Hans van Tol jr-3
Ter nagedachtenis aan 28-jarige Hans van Tol jr.
28 september 2024 | 21:45
2024_09_28 Dierendag bij PetsCo Nederweert De leukste dag van het jaar1
Leuke en lekkere cadeautjes
28 september 2024 | 20:00
2024_09_28 Auto en bestelbus botsen op Ringbaan-Noord-1
Niemand raakte gewond
28 september 2024 | 19:05

Advertentie