Skip to content

Activiteitenoverzicht BC De Pelen – maart 2016

2 maart 2016 | 8:30

De Groote Peel OspelStaatsbosbeheer organiseert elke maand leuke activiteiten in Buitencentrum de Pelen. Hieronder vind je een overzicht van wat er in maart allemaal te doen is.

Snertwandeling – zondag 6 maart
Tijdens deze sfeervolle wandeling ga je lekker doorstappen over knuppelbruggen en Peelbanen en geniet je van die gezellige winterse sfeer in de Peel. De Peelgids vertelt onderweg over de natuur en cultuurhistorie van het gebied. Na afloop lekker warm worden met een kop soep. De wandeling start om 11.00 uur bij het Buitencentrum. Deelname kost € 10 per volwassene en € 7,50 per kind. Vooraf online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl

Dagje stappen – zondag 13 maart
Er is een route van ongeveer 15 kilometer uitgestippeld die onder meer langs de grote waterplassen het Meerbaansblaak, ’t Elfde en ’t Roerdompven loopt. Daarbij wordt de provinciegrens tussen Brabant en Limburg meerdere malen overgestoken. Onderweg geeft een Peelgids informatie over de natuur en de cultuurhistorie van het gebied maar wandelen staat voorop. Halverwege de excursie wordt er gepauzeerd in het open veld en is er gelegenheid om je eigen lunch opeten. De wandeling start om 11.00 uur bij het Buitencentrum. Deelname kost € 7,50 per persoon. Vooraf online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl Tip: Denk aan stevige, liefst waterdichte schoenen, warme kleding en een eigen lunchpakket!

Lezing Marcel Tinnemans: Voetreis naar Rome – zondag 13 maart
Marcel vertelt over zijn voetreis naar Rome die hij in juli 2013 maakte. Met deze reis verwezenlijkt hij een droom en lost hij ook een belofte in. In Capranica strooit hij namelijk de as uit van zijn in 2009 overleden vrouw Nel. Tijdens de lezing maakt hij je deelgenoot van zijn ervaringen en belevenissen. De lezing vindt plaats in de activiteitenruimte van het Buitencentrum. Er zijn twee lezingen van ongeveer één uur die starten om 13.00 en om 14.30 uur. Reserveren is niet mogelijk en vol is vol, dus wees op tijd. Deelname is een vrijwillige bijdrage.

Hazensafari – zondag 20 maart
Tijdens deze excursie ontdek je van alles over dit oer-Hollandse, maar toch heel bijzondere dier. Deze tijd van het jaar – de rammeltijd – is de beste tijd van het jaar om hazen te zien. Hazen zijn echter ook wilde dieren en hebben een uitstekende manier om zich onzichtbaar te maken. Het is dus niet zeker dat je ze ziet, maar met een beetje geluk vind je in elk geval zijn sporen. Bovendien is de vroege ochtend een goede tijd om ook andere dieren zoals reeën of ganzen te spotten. Het is altijd verrassend wat je tegenkomt! Na afloop lekker nagenieten met een kop koffie/thee of warme chocolademelk en een overheerlijk stuk Limburgse vlaai. De excursie start om 9.00 uur bij de ingang van het Buitencentrum. Deelname kost € 10 per volwassenen en € 7,50 per kind inclusief koffie-thee-chocolademelk met vlaai. Vooraf online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl

Peel Ontdektocht lentekriebels – zondag 20 maart
De lentekriebels zijn weer in de lucht en iedereen geniet van de eerste warme zonnestralen. Ook in de natuur kriebelt het en dat kun je ruiken, horen, voelen en zien. Nieuwsgierig? Ga dan mee op zoek naar nieuw leven in de natuur. Met leuke ontdekopdrachten voor het hele gezin zoals waterdieren scheppen. Vroege vogels kunnen om 11.00 uur op pad en voor wie graag uitslaapt start er om 14.00 uur nog een tocht bij de balie van het Buitencentrum. Deelname kost € 5 per volwassene en € 3,50 per kind, inclusief dierenpin voor de kinderen. Aanmelden is noodzakelijk via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Vollemaanwandeling – woensdag 23 maart
Op die avond kan je weer dwalen over de door de maan verlichte peelbanen. Al je zintuigen staan op scherp, de duisternis en geluiden van de Peel in de avond worden je metgezellen. Een onvergetelijke ervaring! De excursie staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer en start om 19.30 uur bij de ingang van het Buitencentrum. Deelname kost € 7,50 voor volwassenen en € 5 per kind. Vooraf online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl

Paasfeest op het Kabouterpad – zondag 27 maart
Met Pasen is het extra gezellig op het Kabouterpad, want dan komt de Paashaas op bezoek! Kinderen die, met kaboutertas en kaboutermuts, de kabouterroute lopen, kunnen de gekleurde eieren die de Paashaas heeft verstopt gaan zoeken. Staatsbosbeheer heeft die dag nog meer leuke activiteiten voor kleuterkabouters. Deelname kost € 5 per kind en starten kan tussen 11.00 en 15.00 uur.

Verrassende Veentocht – zondag 27 maart
Staatsbosbeheer organiseert elke laatste zondag van de maand een Verrassende Veentocht. De route is 10 kilometer lang en de excursie duurt ongeveer 3 uur. Welke route de Peelgids loopt, is een verrassing. Bovendien is elk seizoen anders, dus ook elke keer verrassend wat je tegenkomt. Na afloop lekker samen nagenieten van koffie met een stuk overheerlijke Limburgse vlaai. De tocht start om 13.00 uur bij het Buitencentrum. Deelname kost € 10 inclusief koffie/vlaai. Vooraf online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl

Buitencentrum De Pelen bevindt zich aan de Moostdijk 15 in Ospel en is op dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of telefonisch: 0495 – 641 497.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie