Skip to content

Gezonde Schoolkantine Schaal 2016 voor LVO-Weert scholen

Redactie
23 februari 2016 | 16:00

Advertentie

Gezonde schoolkantine Schaal 2016Afgelopen week mochten de LVO-Weert scholen Philips van Horne, Het College Weert en Het Kwadrant de Gezonde Schoolkantine Schaal 2016 in ontvangst nemen. De scholen ontvingen de schaal omdat hun schoolkantines voldoen aan de normen van De Gezonde Schoolkantine. De scholen zijn hiermee koploper van het programma ‘De Gezonde Schoolkantine’ van het Voedingscentrum.

Gezonde Schoolkantine Schaal 2016

De directies van de drie scholen zijn bijzonder trots op de Gezonde Schoolkantine Schaal. De scholen hebben beweging en gezonde voeding namelijk hoog in het vaandel staan. “Werken aan gezondheid op school loont”, aldus directeur Linsen van de Philips van Horne. “Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Met deze Schaal kunnen wij laten zien dat we in onze schoolkantines veel aandacht hebben voor gezonde voeding.” De schoolkantine Schaal 2016 krijgt op alle drie de scholen een mooie plek in de schoolkantine.

De Gezonde Schoolkantine heeft als doel een gezonder voedingsaanbod op VO- en MBO-scholen. Als richtlijn voor een gezonde schoolkantine geldt een aanbod van minimaal 75% producten uit Schijf van Vijf (zoals fruit, broodjes, salades) en daarnaast maximaal 25% extra’s (zoals koek, snoep, snacks). De scholen hebben vooraf hun assortiment, dat in samenwerking met Markies Onderwijscatering wordt samengesteld, ingestuurd.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie