Skip to content

Koen mag tuin maken voor hét Appeltern Tuinenfestival

Redactie
25 februari 2016 | 15:57

Advertentie

Groepsbeeld Tuinenfestival 2016Koen Slenders van Buitengewoon Groene Vormgeving uit Ospel en Danny van Winsen van Helicon Opleidingen mogen samen één van de tien festival tuinen maken tijdens het Appeltern Tuinenfestival komend jaar. Ze hebben hiervoor, succesvol, het ontwerp “PRIKKELS” ingediend en zijn verkozen om op 30 april een tuin op te leveren welke onderdeel is van een interessante variatie aan festivalontwerpen voor de zevende editie van het bekende Tuinenfestival. Dit jaar is het thema: De Tuin der Lusten.

Ik ben super trots dat ik samen met mijn collega Danny één van de tien tuinen mag ontwerpen en aanleggen” aldus Koen. “We gaan samen hard aan de slag om 30 april iedereen te prikkelen met ons ontwerp. Het wordt een echte Tuin der Lusten“.

Appeltern Tuinenfestival

Er wordt veel gediscussieerd en nagedacht over de toekomst van de tuin, hoe die er uit zal zien en waar die dan voor staat? Niemand zal het echt weten. Het is daarom misschien goed terug te gaan naar de oorsprong van de betekenis van de tuin: een beschermde plek die los stond van de wereld en waar men eigen zaken kon doen, privé, met familie en onder elkaar. Of die nou verheven of zondig waren, praktisch of nuttig, voor het plezier of de lust, ze gebeurden altijd in de afzondering van een omheind stukje grond. Volgens het woordenboek is een lusthof “een voor genoegen aangelegde en onderhouden tuin“, of een “mooi, bekoorlijk oord“. Maar de Tuin der Lusten die de schilder Jeronimus Bosch 500 jaar geleden schilderde, die ziet er dan weer heel anders uit.

Hoe de ontwikkeling ook zal zijn, de tuin is per definitie een plek die geluk en gelukzaligheid brengt. De beleving en de daaraan gekoppelde lusten vormen een steeds groter onderdeel van het hedendaagse leven. Daar zal voorlopig niets aan veranderen.

Vanaf 30 april 2016 zijn de festival tuinen geopend. Op 4 juni volgt de officiële opening van het festival.

Voor meer informatie kun je terecht op www.buitengewoongroen.com

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33

Advertentie